Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 18 januari 2018

Universiteit Twente: Jonge wetenschappers (10 jr.) maken een lab-on-a-chip

Jonge wetenschappers (10 jr.) maken een lab-on-a-chip
Hoe stroomt het bloed door een ader wanneer er een verdikking in zit? Waarom mengen vloeistoffen niet meer als ze door een piepklein kanaaltje gaan? Hoe test je een medicijn op heel veel verschillende eiwitten? Kan je DNA analyseren op een plastic plaatje met kanalen?
Lees verder

In Memoriam Piet Zandbergen
We hebben met leedwezen kennis genomen van het overlijden van prof.dr.ir. Piet Zandbergen. Hij heeft grote betekenis gehad voor de vormgeving van de huidige Universiteit Twente.
Lees verder

Code rood op de campus opgeheven
In verband met de storm gold vandaag code rood op de campus van de Universiteit Twente. Medewerkers en studenten die op de campus aanwezig waren werd aangeraden om binnen te blijven. Degenen die niet op de campus aanwezig waren, werd geadviseerd niet naar de universiteit te komen. Code rood is inmiddels opgeheven. Er hebben zich, voor zover bekend, geen persoonlijke ongelukken op het UT-terrein voorgedaan. Wel is er onder meer beperkte schade aan de ingang van gebouw Logica en aan een aantal auto's gemeld. Op het terrein zijn diverse bomen omgewaaid. Momenteel wordt gewerkt aan het herstel van de schade en het opruimen van de bomen.
Lees verder

Code rood op de campus
In verband met de storm raadt het CvB van de Universiteit Twente medewerkers en studenten die op de campus zijn om binnen te blijven. Studenten en medewerkers die momenteel thuis zijn, adviseren we om niet naar de campus te komen. Het treinverkeer in Nederland is stil gelegd en Rijkswaterstaat adviseert om niet de straat op te gaan. Code rood zal naar verwachting om 13.00 uur worden opgeheven. Er zijn momenteel nog geen ernstige meldingen van stormschade op de UT.
Lees verder