Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 25 januari 2018

Universiteit Twente: Jarige Prinses Margriet geëerd met Prinses Margriet leerstoel

Jarige Prinses Margriet geëerd met Prinses Margriet leerstoel
Nieuwe leerstoel richt zich op vergroten weerbaarheid tegen natuurrampen en klimaatverandering.
Lees verder

Hightechrobotvest als steun in de rug
Een hightechrobotvest van gerecycled materiaal dat je lichaamshouding beter maakt. Onderzoekers van Universiteit Twente en ontwerper Hellen van Rees presenteren hun prototype tijdens Fair FashionTech op 8 februari in DesignLab Universiteit Twente. Ze nodigen geïnteresseerde studenten, onderwijspersoneel, wetenschappers en bedrijfsleven van harte uit.
Lees verder

Foto expositie 'Women in Mathematics throughout Europe: a Gallery of Portraits'
Vanaf heden is in de Vrijhof Bibliotheek de foto expositie 'Women in Mathematics throughout Europe: a Gallery of Portraits' te zien. Wij nodigen je van harte uit om deze te komen bezoeken.
Lees verder

Tiende editie lerarenconferentie Twents Meesterschap: onderwijs in ontwikkeling
'Het onderwijs is altijd in ontwikkeling, maar wat je als docent dan moet dat blijft toch wel een ding'. Met die woorden opende theatermaker en dagvoorzitter Bart Peeters Weem op woensdag 24 januari in een openingslied de tiende editie van Twents Meesterschap, de conferentie van de Universiteit Twente voor docenten in het voortgezet onderwijs. Aan de hand van het thema 'Show me the evidence: bewezen onderwijspraktijken' konden de meer dan honderd deelnemers kennis maken met nieuwe en inspirerende manieren om les te geven.
Lees verder