Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 5 januari 2018

Technische Universiteit Delft: Giulia Calabretta beste docent TU Delft 2017

Giulia Calabretta beste docent TU Delft 2017
Giulia Calabretta is door studenten van de TU Delft verkozen tot Best Lecturer 2017. Ze is de coƶrdinator van het vak Strategic Value of Design bij de faculteit Industrieel Ontwerpen.
Lees verder

Bart Root Innovative Teaching Talent 2017
Op de Education Day 2017 is Bart Root uitgeroepen tot Innovative Teaching Talent 2017. Bart geeft het vak Satellite Tracking and Communications bij de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek. Daarnaast begeleidt hij verschillende MSc studenten bij hun afstuderen en geeft hij les in het online vak Satellite Orbit Determination.
Lees verder

Onderzoekers TU Delft ontwikkelen hybride meta-biomateriaal dat levensduur heupimplantaten kan verlengen
Niet in de natuur te vinden, maar wel met een 3D printer en al bestaande biomaterialen te creƫren: een hybride meta-biomateriaal dat bot ingroei bevordert. Onderzoekers van de TU Delft ontwikkelden een meta-implantaat dat conventioneel meta-biomateriaal met auxetisch meta-biomateriaal combineert. Belangrijk omdat deze laatste - in tegenstelling tot natuurlijke materialen- een negatieve Poisson's ratio heeft. Dit betekent dat het materiaal zich zijdelings uitzet (het wordt dikker) wanneer het wordt uitgerekt. Met deze eigenschap kan het materiaal zorgen voor onder meer een betere verankering van heupimplantaten. Op 2 januari 2018 publiceren de Delftse wetenschappers hun vindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Materials Horizons.
Lees verder

Korting op online opleidingen voor alumni
In het nieuwe jaar start de TU Delft met een mooi aanbod van online opleidingen. Speciaal voor alumni hebben we een cadeautje die past in de tijd van goede voornemens: De eerste 100 alumni die zich inschrijven voor een van onderstaande opleidingen, ontvangen een korting van 175 euro (of 25%).
Lees verder