Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 28 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Willem Bruil: 'Invloed agrarisch adviseurs mogelijk verklaring omvang kalverfraude'

Willem Bruil: 'Invloed agrarisch adviseurs mogelijk verklaring omvang kalverfraude'

Adviseurs, accountants en mengvoerleveranciers verspreiden als moderne boodschappers verhalen over effectief gesjoemel over Nederland. Dat zegt Maarten Leseman van LTO Nederland in een reactie op het bericht dat melkveehouders op grote schaal frauderen met de registratie van rundvee. Ook Willem Bruil, bijzonder hoogleraar Agrarisch Recht aan de Universiteit van Groningen, noemt in AgriHolland de invloed van agrarisch adviseurs als mogelijke verklaring voor de omvang van de fraude.

Lees verder

Jeroen ten Voorde: 'Djinnuitdrijving met behulp van geweld is mishandeling'

Het Openbaar Ministerie beschuldigt een 39-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst van langdurige mishandeling van haar inmiddels 9-jarige zoon om een djinn uit te drijven. Zij moet donderdag voor de rechtbank verschijnen van Roermond. Hoogleraar strafrechtfilosofie Jeroen ten Voorde van de Rijksuniversiteit Groningen zegt in de Volkskrant: 'Djinnuitdrijvingen met behulp van geweld waardoor een ander pijn of letsel krijgt, zijn niet gerechtvaardigd. Dat de betrokkene dat zelf anders ziet, zal dat niet anders maken.'

Lees verder

Mulerius Twitterbot presenteert hoogtepunten uit onze collecties

De Universiteitsbibliotheek Groningen gebruikt een zogeheten Twitterbot, een Twitteraccount waarmee automatisch beelden uit onze gedigitaliseerde collecties worden getoond.

Lees verder

Expositie 'Gelukkig Gezond!' wegens succes verlengd

De expositie Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing in het Universiteitsmuseum wordt wegens succes verlengd tot 16 juli 2018.

Lees verder