woensdag 24 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: RUG-onderzoekers pleiten voor codificatie van bestaande voorwaarden voor erkenning van b...

RUG-onderzoekers pleiten voor codificatie van bestaande voorwaarden voor erkenning van buitenlandse vonnissen

In opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie hebben  prof. mr. M.H. ten Wolde, mr. J.G. Knot en mr. K.C. Henckel onderzoek gedaan naar de werking van artikel 431 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.

Lees verder

Grut nijs! Cursus Fries start bij het Talencentrum

Cursus Fries start bij het Talencentrum

Lees verder

Ben Feringa over belang van wetenschap tijdens World Economic Forum in Davos (live te volgen!)

Op 24 januari 2018 spreekt prof. dr. Ben Feringa op het European Research Council (ERC) event tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). Deze vindt dit jaar plaats in Davos, Zwitserland. Nobelprijswinnaar Feringa zal het belang van wetenschap voor de economie benadrukken. Vanaf 10.30 uur is zijn openingsspeech live te volgen.

Lees verder

Onvoldoende gekwalificeerd personeel leidt tot schending mensenrechten bij mijnbouw

Grote infrastructuurprojecten, zoals mijnbouw of de aanleg van havens en spoorwegen, worden gekenmerkt door een groot risico op het schenden van mensenrechten. Lidewij van der Ploeg verbleef twee keer vijf maanden in Mozambique en onderzocht van binnenuit hoe twee multinationale mijnbouwondernemingen omgaan met deze risico's bij gedwongen verhuizingen van lokale bevolkingsgroepen. De onderzochte bedrijven investeerden voorafgaand aan het project te weinig in medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het contact met de lokale gemeenschap, concludeert Van der Ploeg. Door onvoldoende scholing en ervaring van het personeel werden mensenrechten van omwonenden geschonden. De multinationals maakten pas serieus werk van het managen van mensenrechtenrisico's nadat de grote impact van hun projecten voelbaar was en lokale bewoners aan de bel trokken.

Lees verder