Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 26 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Openbare masterclasses ‘Gaswinning en aardbevingen in Groningen: een verdiepend sociaa...

Openbare masterclasses 'Gaswinning en aardbevingen in Groningen: een verdiepend sociaal-maatschappelijk perspectief'.

Broadening module Honours College on the earthquakes in Groningen

Lees verder

Charlotte Pavillon over e-court: 'Consumenten staan voor een onmogelijke keuze'

Ondernemers hebben een private schaduwrechtbank opgezet die handelt in strijd met het EU-consumentenrecht en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Toch dagen nu bijna alle zorgverzekeraars hun klanten bij betalingsproblemen voor deze 'robotrechter'. 'Het is gissen', zegt hoogleraar consumentenrecht Charlotte Pavillon in De Groene Amsterdammer. 'Zelfs ik, als gespecialiseerd jurist, zou niet weten hoe ik zou moeten kiezen.'

Lees verder

Ben Feringa tijdens World Economic Forum: investeer in lange termijn

Tijdens het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van topmensen uit onder meer bedrijfsleven en politiek, kreeg ook RUG-chemicus Ben Feringa het woord. In een interview dat live werd uitgezonden via internet benadrukte hij het belang van fundamenteel onderzoek.

Lees verder

Nieuw instrument meet onze acceptatie van privacygevoelige informatieverzameling

Het verzamelen, opslaan en gebruik van persoonlijke informatie door bedrijven heeft zowel positieve als negatieve gevolgen voor consumenten. Die gevolgen hebben invloed op vraag of consumenten die informatieverzameling al dan niet accepteren. Frank Beke ontwikkelde een meetinstrument dat onze acceptatie van privacygevoelige informatieverzameling beter verklaart dan wanneer we alleen zouden kijken naar het consumentenvertrouwen in een bedrijf of de privacyzorgen van klanten. Beke promoveert op 8 februari aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder