Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 19 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Michiel van der Wolf: 'TBS moet aangepast'

Michiel van der Wolf: 'TBS moet aangepast'

Deze week pleiten een aantal tbs-advocaten voor een aanpassing van het tbs-systeem op een aantal cruciale punten. De tbs functioneert niet altijd evengoed, zeker als het gaat om de medewerking van onder tbs-gestelden aan een psychiatrisch onderzoek. Werkt het wel? En hoe voorkom je dat tbs-gestelden op proefverlof ernstig de fout ingaan? Jurist en psycholoog Michiel van der Wolf, schrijver van 'Veroordeeld tot vooroordeel', is te gast in VPRO's Onvoltooid Verleden Tijd.

Lees verder

New Scholarship for LLM Programmes: EU Talent Grant Law

The new EU Talent Grant Law scholarship is a one-time scholarship of €500 for talented LLM applicants from the EU.

Lees verder

Noord-Nederland met New Energy Coalition koploper energietransitie

Groningen – Woensdag 17 januari presenteerde New Energy Coalition zich voor het eerst officieel aan het publiek. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Energy Academy-gebouw op de Zernike Campus Groningen met de onthulling van het nieuwe logo.

Lees verder

Nieuwe meting RUG-wetenschappers brengt spintransistor binnen bereik

Natuurkundigen Siddhartha Omar en prof. dr. ir. Bart van Wees van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben aangetoond dat het mogelijk is de levensduur van elektronenspins in grafeen te beïnvloeden. Zij gebruikten wolfraam disulfide om zogeheten spin-baan koppeling te bewerkstelligen in grafeen, die met een elektrisch veld was af te stellen. Hun werk bevestigt dat het mogelijk is om revolutionaire spintransistoren van grafeen te maken, een cruciaal onderdeel voor op spin gebaseerde elektronica (de zogeheten spintronica). De resultaten zijn deze week gepubliceerd in Physical Review B .

Lees verder