Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 16 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Gebiedsverbod omstreden imam haaks op wat in grondwet is afgesproken'

Jan Brouwer: 'Gebiedsverbod omstreden imam haaks op wat in grondwet is afgesproken'

Fawaz Jneid, de salafistische imam uit Den Haag mag niet meer preken in zijn eigen moskee. Hij heeft vorig jaar een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de minister van Justitie, op verzoek van de burgemeester van Den Haag, Paulien Krikke. Volgens hoogleraar Jan Brouwer is dit in strijd met de grondwet, zo legt hij uit in VPRO-radioprogramma Argos.

Lees verder

Special Pre-packxit, bijdragen van Loes Lennarts, Saskia Peters en Frank Verstijlen

Pre-pack exit? Het arrest FNV/Smallsteps (ook wel 'Estro' genoemd) dat het Hof van Justitie van de Europese Unie op 22 juni 2017 wees, heeft een waar schokgolfje door juridisch Nederland doen gaan.

Lees verder

Broadening module Honours College on the earthquakes in Groningen

Broadening module Honours College on the earthquakes in Groningen

Lees verder

Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens Belastingen Grote Gemeenten 2018, dat is opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder