Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 11 januari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Gerrit Voerman: 'Landelijke partijen trekken alles uit de kast om kandidaat-raadsleden t...

Gerrit Voerman: 'Landelijke partijen trekken alles uit de kast om kandidaat-raadsleden te werven'

De landelijke partijen doen in evenveel gemeenten mee aan de verkiezingen als vier jaar geleden. Kandidaat-raadsleden zijn makkelijker te vinden dan gedacht. Hoogleraar Gerrit Voerman van de Rijksuniversiteit Groningen is verrast over het grote aantal gemeenten waar de partijen zeggen mee te doen. Maar hij vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken. 'De kans bestaat dat sommige afdelingen wel willen, maar het niet redden', zo zegt hij in Het Parool.

Lees verder

Arjan Bregman: 'Het zou zomaar kunnen dat hele aanbesteding Floriade over moet'

Arjan Bregman, hoogleraar bouwrecht van de universiteit van Groningen, was door de volggroep Floriade gevraagd zijn licht te laten schijnen over de marktconsultatie en aanbesteding van de Floriade. 'Als er wezenlijke wijzigingen in de bouwplannen van de Floriadewijk komen, dan kunnen die de aanbestedingen dwarsbomen', zo zegt hij in Almere Deze Week.

Lees verder

Draagvlak voor migratiebeleid hangt samen met maatschappelijk onbehagen

Draagvlak voor migratiebeleid hangt samen met maatschappelijk onbehagen

Lees verder

Reactie op Animal Rights

De Rijksuniversiteit Groningen wil zo min mogelijk proefdieren gebruiken en waar mogelijk proefdiervrij werken. Het ongerief voor de proefdieren beperken wij zoveel als mogelijk. Bij onderzoek en onderwijs aan de RUG staan vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven centraal.

Lees verder