Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 25 januari 2018

📡 Nieuwsupdate van het kenniscentrum Technologie

Economische groei Regio Zwolle bovengemiddeld | Speeddate met robots | Kansen voor logistiek in zuivelbranche
Windesheim Online lezen
Nieuwsbrief kenniscentrum Technologie
Economische groei in Regio Zwolle bovengemiddeld
Tijdens het Regio Zwolle Congres op 14 december, is de Regio Zwolle Monitor 2017 gepresenteerd. Uit het onderzoek, onder leiding van senior-onderzoeker Friso de Vor van het Kenniscentrum Technologie, blijkt dat de economie in de regio bovengemiddeld groeit.
Lees meer over de Regio Zwolle Monitor 
 
Economische groei in Regio Zwolle bovengemiddeld
Donatie Noaber aan lectoraat ICT-innovaties in de Zorg
Kansen voor logistiek in zuivelbranche
Speeddate met robots levert 9 matches op
Efficiëntie in de ketenregie
Staalprijs voor studenten Civiele Techniek
Kennisbank en download ICT-innovaties in de Zorg
RTL7 besteedt aandacht aan Fieldlab Robotica
Open avond: 25 april 2018
Unieke meubels van hergebruikt composiet in Techniekgebouw Windesheim
Agenda
Reageren?
Donatie Noaber aan lectoraat ICT-innovaties in de Zorg 
Na een eerdere succesvolle samenwerking met de Noaber Foundation in het project Zorgdomotica, heeft Noaber een donatie voor de komende vier jaren toegekend aan het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg. Het lectoraat zet deze donatie in voor een promotieonderzoek bij het UMCG naar de bekostiging van ICT-innovaties in de zorg en business modellen. 
Lees meer over de samenwerking
Kansen voor logistiek in zuivelbranche
In Noord- en Oost-Nederland vindt er veel productie en export plaats in de zuivelsector. Hoe kunnen logistieke dienstverleners de zuivelsector in deze regio optimaal faciliteren en zo hun concurrentiepositie versterken? Het kenniscentrum Technologie van Windesheim onderzocht het samen met het KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland. 
Lees de aanbevelingen
 
Speeddate met robots levert 9 matches op
Hoe kun je een robot testen in de zorg? Welke robot past het beste bij een organisatie? Om daar achter te komen zijn negen zorgorganisaties, vanuit de werkplaats Zinvolle Robotica, op 'date' gegaan met een robot. 
Meer over het experiment
Efficiëntie in de ketenregie
Per 1 mei 2016 is er een nieuwe douanewetgeving van kracht en is de AEO-vergunning gewijzigd. Hoe kunnen Overijsselse verladers en logistieke dienstverleners hier optimaal op inspelen? Het Kenniscentrum Technologie en het KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland onderzochten het.  
Lees over het onderzoek
 
Staalprijs voor studenten Civiele Techniek
Kan vezelversterkt kunststof een rol spelen bij de renovatie van stalen brugconstructies? Windesheimstudenten Robin Rook en Robbin Lassche onderzochten het voor het lectoraat Kunststoftechnologie, met succes. De afstudeeropdracht leverde hen de Studenten Staalprijs op van de organisatie Bouwen met Staal. 
Meer over het onderzoek 
Kennisbank
Het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg ontwikkelt samen met Zorg voor Innoveren een kennisbank voor ondernemers in de zorg. Deze bevat relevante onderzoeken en tips over innoveren en legt uit welke partijen hulp en advies hierbij kunnen bieden.
Kennisbank
 
Download
Hoe indiceren en gebruiken wijkverpleegkundigen eHealth in de dagelijkse zorg van hun cliënten? Lees het in het onderzoeksrapport 'Verpleegkundige besluitvorming over de inzet van eHealth in de wijk’ 
Lees meer over het rapport 
RTL7 besteedt aandacht aan Fieldlab Robotica
Hoe belangrijk is de samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven? Docent Jan Kampen vertelt erover in het RTL7-programma 'Ondernemen doen we Zo'. Zo bouwen studenten in het Fieldlab Robotica in Harderwijk slimme industriële robots, die ingezet kunnen worden in de maakindustrie. 
Bekijk het item
 
Open avond:
25 apr 2018
Doorgroeien in je functie of werk in een andere sector? Beantwoord deze vragen samen met Windesheim op onze open avond.
Lees meer
Unieke meubels van hergebruikt composiet in Techniekgebouw Windesheim 
Nieuwe lockers, tafels en een koffiecorner in het Techniekgebouw zijn gemaakt van thermoharde composieten. Materiaal waar bijvoorbeeld plezierbootjes, windmolenbladen en silo’s van gemaakt worden. ‘Hiermee laten we zien dat het kan, dat de circulaire economie werkt’, aldus architect Maartje van den Berg.
Lees meer
Agenda

20 februari: Kickoff KIEM VANG-project Hergebruik VVK vlokken in beton
5 april: Nationaal Kunststof Congres (ter ere van het 30-jarig bestaan van het Polyplasticum en het 10-jarig bestaan van het lectoraat Kunststoftechnologie)
25 april: Open avond, Windesheim

Bekijk de  agenda van Windesheim
 
Reageren?
Heeft u vragen over de onderwerpen in deze nieuwsbrief? Heeft u input voor onze onderzoeksthema's? Wilt u participeren in projecten? Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u voortaan de nieuwsbrief zelf ontvangen? Welke vraag u ook heeft, wij horen graag van u. U kunt contact opnemen met Jolanda Spoelstra (projectassistent kenniscentrum Technologie).
 
Contact
Volg ons via YouTube Volg ons via Twitter Volg ons via Instagram Volg ons via LinkedIn
Overall
Uw gegevens
Opleidingen en cursussen
Overig
Afmelden
Contact
© 2018 Hogeschool Windesheim - Privacy - Algemene voorwaarden - Disclaimer