Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 19 januari 2018

Nieuws van De Buitendienst!

Deze week: alles over virussen en hoe je ze kan verslaan!

 

............................................
Hoe versla je een virus? Hoe versla je een virus?
Welke rotzak zorgt er elke winter voor dat we de griep krijgen? Nienke en Kiefer onderzoeken in De Buitendienst de boosdoeners: virussen. Waarom worden we in de winter vaker ziek dan in de zomer? Hoe verspreidt een virus zich en hoe zorg je ervoor dat je niet ziek wordt? Ze halen alles uit de kast om het virus te verslaan!
pijl Bekijk hier de aflevering online
............................................
Nienke's afvaldieet - aflevering 2 Nienke's afvaldieet - aflevering 2!
Bij de Buitendienst proberen we iedereen op afvaldieet te krijgen. Doe je ook mee? Volg voor inspiratie en tips de vlog 'Nienke's afvaldieet' hier. Kijk hier hoe het haar in aflevering 2 vergaat!
pijl Nienke's afvaldieet!
............................................
Prijsvraag Prijsvraag: virussen
Het is heel belangrijk om papier te recyclen! Wist je dat je een stuk papier wel 6 รก 7 keer kunt recyclen? Weet jij het juiste antwoord? Doe mee en win een super leuke prijs van De Buitendienst!
pijl Doe mee aan de prijsvraag!
............................................
Dierenvaccinatie Dierenvaccinaties
Ook dieren krijgen af en toe te maken met een virus dat razendsnel om zich heen grijpt. Nienke laat zien hoe zo'n virus toeslaat. Met een vaccin kun je het immuunsysteem voor de gek houden en zo het virus onschadelijk maken. Nienke legt uit hoe dat in z'n werk gaat.
pijl Bekijk de clip
............................................
Waar gaat gedumpt afval naartoe? Waar gaat gedumpt afval naartoe?
Ben je altijd al benieuwd geweest waar jouw afval naartoe gaat, nadat jij het in de vuilnisbak hebt gegooid en het is opgehaald door de vuilnisman? De Buitendienst heeft het antwoord! Kijk hier het hele filmpje.
pijl Waar gaat gedumpt afval naartoe?
 
Twitter Instagram