Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 25 januari 2018

Nieuws of Nonsens: Zoeken naar waarheid in oorlogstijd

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
aanmelden doorsturen
 
In het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck duiken we ook komende maand weer in de betrouwbaarheid van het nieuws. Zo vertelt oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen over zijn zoektocht naar de feiten in een wereld van oorlog, chaos en (sociale) media, gaan journalistieke experts in debat over onbetrouwbaar nieuws en in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen aan de slag bij het Kinderpersbureau!
 
Daarnaast staan mediahelden Frans Bromet en Guus Verstraete in de spotlight en staan we stil bij 100 jaar Hilversum Mediastad.

Kort nieuws:
Amateurfilmers laten zien waar ons eten precies vandaan komt
Voeg zelf trefwoorden toe aan de collectie door vogels te spotten op Digibird
Whitepaper [EN]: AV Think Tank - wereldwijd samenwerken aan strategische prioriteiten voor AV-archivering
Uitgelicht:
Zoeken naar waarheid in oorlogstijd
Zoeken naar waarheid in oorlogstijd 10 februari - In tijden van oorlog sneuvelt de waarheid als eerste. In zijn expertlezing vertelt Hans Jaap Melissen over zijn uitdagingen in Irak, Syrië en Libanon. Met de komst van social media is het boven tafel halen van de waarheid alleen maar moeilijker geworden, maar het biedt tegelijkertijd nieuwe kansen voor de oorlogsverslaggeving, zoals 360 graden video.
Lees meer
Mediahelden: Frans Bromet
Mediahelden: Frans Bromet 30 januari - Een eerbetoon aan documentairemaker Frans Bromet, die op deze dag een plek krijgt op de Wall of Fame van Beeld en Geluid. Verschillende collega-documentairemakers en liefhebbers vertellen hoe zij zich door het werk van deze Ere-Nipkowschijfwinnaar hebben laten inspireren. Met o.a. Rutger Castricum, Sunny Bergman en Hans Beerekamp.
Lees meer
De Indische repatriëring: Feit of propaganda?
De Indische repatriëring: Feit of propaganda? Kijk de lezing online terug - De gedwongen komst van 380.000 staatsburgers en loyalisten uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië werd in de media lang neergezet als een geruisloze integratie. Maar de werkelijkheid was anders, betoogt onderzoeksjournaliste Griselda Molemans. De uitverkochte lezing van 11 januari is nu online terug te zien!
Lees meer
Voorjaarsvakantie: word journalist bij het kinderpersbureau
Kinderpersbureau in de voorjaarsvakantie Hoe werkt dat eigenlijk, journalist zijn? Laat je in de voorjaarsvakantie trainen bij het Kinderpersbureau van Beeld en Geluid! Leer presenteren en interviewen, doe de nepnieuws-quiz en ga uiteindelijk met je perskaart op de foto.
Op 1 maart vraag je alles wat je maar zou willen weten over het nieuws aan Simone Weimans, journalist en nieuwslezeres bij de NOS!
Lees meer
facebook twitter Linkedin YouTube instagram
•contact •doorsturen •afmelden © Beeld en Geluid