Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 17 januari 2018

LKCA: Schrijf je gratis in voor de CEOB 2018

Schrijf je gratis in voor de CEOB 2018
Op 24 & 25 januari 2018 wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de 5e editie van de Cultuur en Onderwijs Beurs gehouden. Twee dagen boordevol cultuur voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs.
Lees verder

De kracht van een festivalervaring
Waarschijnlijk herinner je je nog best veel van het laatste festival dat je hebt bezocht, ook al is dat wellicht alweer maanden geleden. Suzanne Keurntjes herinnert zich nog precies hoe zij deze zomer op Best Kept Secret relaxend in de zon uitkeek over een dansende menigte tijdens een concert van...
Lees verder

Regeling professionalisering muziekonderwijs Pabo's opnieuw geopend
Pabo's die willen werken aan een duurzame verankering van muziekonderwijs in hun curriculum, kunnen weer een aanvraag indienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Lees verder

Decentraal onderwijsbeleid. Is dat wel een goed idee?
De Onderwijsraad pleit voor een grotere vrijheid voor gemeenten op onderwijsgebied. Bezint eer ge begint, waarschuwt Ronald Kox. Decentralisatie heeft de cultuureducatie bepaald geen goed gedaan. De kansenongelijkheid is er groter door geworden.
Lees verder

Rotterdamse VO-leerlingen maken meer gebruik van Cultuurkaart
In het schooljaar 2016-2017 deden 76% van de scholen mee aan de Cultuurkaart. Een jaar eerder was dit nog 53%. De oorzaak van de stijging is de bijdrage van de gemeente Rotterdam, die 5 euro extra per leerling beschikbaar heeft gesteld.
Lees verder

Bijdrage LKCA aan video-estafette NWA-route Jeugd van het NRO
Om bestaande projecten en samenwerkingen in kaart te brengen en om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken, organiseert het NRO de video-estafette. Namens het LKCA maakte Ronald Kox, hoofd cultuureducatie, ook een vlog.
Lees verder