Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 12 januari 2018

LECSO: Symposium over de eigenheid van mensen met Down Syndroom

Symposium over de eigenheid van mensen met Down Syndroom
Op Wereld Down Syndroom Dag, 21 maart 2018, staat ‘de eigenheid’ van mensen met Down Syndroom centraal. Het symposium Down Syndroom Anders bekeken wordt dan gehouden in CineMec, Berlijnplein 100 in Utrecht. Vanuit vele invalshoeken is de ‘eigenheid’ van mensen met Down Syndroom te benaderen. Dit is de reden dat medische, psychologische en pedagogische specialisten deze dag de volgende thema’s belichten:  
Lees verder

Wethouder Kukenheim opent Orion College Drostenburg
Donderdagmiddag 11 januari heeft wethouder Kukenheim het nieuwe Orion College Drostenburg - voortgezet speciaal onderwijs - in Amsterdam Zuidoost geopend. De school biedt praktijk tot en met havo onderwijs aan langdurig zieke kinderen en/of leerlingen met een lichamelijke beperking en/of leerlingen met een internaliserende gedragsstoornis. Na ruim tien jaar aan de Zekeringstraat gezeten te hebben in Amsterdam-West, heeft Orion College Drostenbur
Lees verder