Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 21 januari 2018

Kijk lezer, nieuw nieuws van het Klokhuis!

            
Minihuizen tot de max!
fantastische-minihuizen-wedstrijd-inzendingen
 
Jazeker, de inzendingen voor de minihuizen-wedstrijd stromen in gigantische aantallen binnen. De meest prachtige huizen met uitbundige versieringen, lampjes en exotische bewoners. Vergeet vooral niet zelf mee te doen, het is onwijs leuk om te doen en natuurlijk om mee te spelen als het af is. En daarbij kan je óók nog eens die Klokhuis-kist winnen, meedoen dus! (O en kijk natuurlijk even in de Studio als je inspiratie zoekt!)
            
Hoe wordt een lammetje geboren?
hoe-wordt-een-lammetje-geboren
 
In de lente (die nu nog heeeeel ver weg lijkt) zien we ze altijd rondhuppelen: lammetjes. Sosha helpt bij de geboorte van een lammetje en dat vindt ze vooral heel spannend. Kijk hoe zo'n geboorte gaat in dit filmpje!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 22 januari - Het Kantoor 218
Aan het eind van de dag is er nog één vervelend klusje om te doen, maar Ben, Wouter en Timo hebben geen zin. Wat is de grootste kermis van Nederland? En waarom hebben mannen tepels?

Dinsdag 23 januari - Redden op het water
De mensen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redden ieder jaar tussen de 3300 en 3600 mensen op zee. Zelfs wanneer de zee kalm lijkt heeft het gevaarlijke stromingen; de onderstroom noemen we dat. Pascal mag mee op een oefening en leert hoe stromingen gaan door te kijken naar de kwallen op het strand. Ook de rappers Dos Hermanos mogen mee op de reddingsboot.

Woensdag 24 januari - Biokunst
Pascal gaat kijken in het Bio Art laboratorium van Jalila Essaidi. Hier komen kunst, natuur en wetenschap samen. Wist je dat je van koeienmest textiel kunt maken? En dat mensenhuid kogels tegen kan houden wanneer het gemengd is met spinnenzijde? De cowboys vinden zichzelf te stoer voor vaderdag.

Donderdag 25 januari - Schisis
Aron heeft schisis. Bij zijn geboorte was zijn lip gespleten en had hij maar één neusgat. Ook in zijn kaak en gehemelte zat een flinke spleet. Samen met een groot medisch team, laat hij Sosha zien hoe je schisis met operaties en logopedie kunt behandelen. Lisse zingt een prachtig liedje over hoe het is om een ander gezicht te hebben.

Vrijdag 26 januari - Downhill mountainbiken
Bart gaat op bezoek bij downhillmountainbiker Floris Snoeren. Floris is Nederlands Kampioen en staat met zijn familie op een camping in de Alpen. Hij maakt zich klaar voor een belangrijke wedstrijd, en legt Bart alles uit over deze gevaarlijke, razendsnelle en avontuurlijke sport. Wat weten Bert en Joke in de Quizz over deze extreme sport?
            
Wowerdewow!
woooooooooow
 
Nou we zijn weer gewow't hoor, deze week. Een 3D lasershow, een kijkje vanuit de ruimte op aarde én een vooruitblik op hoe de wereld eruit zal zien in 2050. Dus ga lekker zitten op je wow-stoel en laat je verbazen!