Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 19 januari 2018

HU: Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017
Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is aangegaan.
Lees verder

Uitbreiding U CREATE: betere vormgeving van de zorg
Zes creatieve mkb-bedrijven met een focus op zorg en welzijn hebben zich op 16 januari jl. aangesloten bij U CREATE, Centre of Expertise Future Health Design. Samen willen de partijen zich inzetten voor een betere vormgeving van toekomstige zorg. U CREATE is een initiatief van Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Lees verder

HU-lector ontwikkelt kennisagenda wijkverpleging met beroepsgroep
Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg, is door ZonMw gevraagd onderzoek te doen naar de kennisbehoefte die verpleegkundigen en verzorgenden ervaren. De opbrengsten worden opgenomen in een kennisagenda voor de beroepsgroep.
Lees verder

Tessa Riewald Honoursstudent van het Jaar
Op de eerste dag van het Onderwijsfestival HU Next18 van Hogeschool Utrecht waren er prijzen voor de Honoursstudent van het Jaar en voor de onderwijsinnovatie van het jaar. Tessa Riewald, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), won de eerste. De bijzonderste onderwijsinnovatie lag bij het docententeam van de afstudeerrichting Creatieve Industrie.
Lees verder