Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 28 januari 2018

Het is weer tijd voor Klokhuisnieuws!

NTR - Het Klokhuis | Nieuwsbrief Ben jij ook zo verliefd op de weerman?
            
Stem op Het Klokhuis!
zappawards
 
We zijn genomineerd voor een Zapp-award! We kunnen winnen in de categorie 'Beste Zapp-programma' en daarnaast zijn de presentatoren ook nog eens genomineerd voor 'Beste Presentator'. Ga dus snel naar de Zapp-awards-website en stem op ons!

            
Klokko - Weatherman Home Edition
klokko
 

Ben jij of ken jij iemand die ook smoor en smoorverliefd is op de weermeneer? Herkenbaar? Kijk het filmpje en laat het ons natuurlijk weten in de reacties!
            
Woooooooow, kijk nou!
wow-pagina
 

Deze wows blazen je weer achter je computer vandaan hoor. Vandaag hebben we in de aanbieding: dominosteentjes in de mooiste kleuren, super slome popcorn én een man die de verrassing (en schrik) van zijn leven krijgt als hij bijna met kano en al wordt opgegeten door een groep walvissen. Kijken! 

            
Minihuizen wedstrijd - laatste kans!
studio
 
Wauw, de minihuizen blijven ons maximaal verbazen. Wat een paleizen zitten hier tussen! Maar hoewel de concurrentie moordend is, doe nog steeds mee hè! Je hebt nog tot 6 februari om iets in te sturen en wie weet ben jij dan straks de nieuwe trotse eigenaar van zo'n prachtige Klokhuis-kist.
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 29 januari - Het Kantoor 219
Leonoor beantwoordt als Astronaut Annie vragen vanuit de ruimte. Heb jij je ooit afgevraagd hoe de aarde om de zon draait? En wat de langste straat van Nederland is?


Dinsdag 30 januari - Dakloos
Waar slaap je, hoe kom je aan eten, schone kleren en waar kan je je wassen? Als dakloze moet je iedere dag zien te overleven. Nienke bezoekt verschillende plekken met iemand die jarenlang op straat leefde. De chirurg is niet zo aardig voor daklozen.

Woensdag 31 januari - Natuurfilm: techniek
Hoe maak je een natuurfilm? Dieren zijn geen acteurs en moeten zo onopvallend mogelijk gefilmd worden. Natuurfilmmakers hebben hier allerlei slimme technieken voor bedacht. Van speciale infrarood camera's om bevers mee te filmen tot drones die met een zeearend meevliegen. Dolores krijgt een exclusief kijkje achter de schermen. Dolores krijgt een exclusief kijkje achter de schermen.


Donderdag 1 februari - Horloge

Wist je dat een slingerklok de voorloper is van het polshorloge zonder batterijen? Dit systeem, bedacht door de 17de eeuwse wetenschapper Christaan Huygens wordt nog steeds gebruikt. Horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Vroeger was een horloge alleen voor de rijken en moest de rest op een kerkklok kijken. Sosha kijkt mee bij een horlogemaker. En de Dat Kan Toch Anders-Man geeft de Egyptenaren een zonnewijzer, zodat ze weten wat de tijd is.

Vrijdag 2 februari - Wielerploeg

Een wielerploeg is meer dan alleen de wielrenners. Naast de renners heb je technische mensen, speciale verzorgers en een ploegleider die alles in de gaten houdt. Janouk volgt een dagje koers en alles wat daarbij komt kijken. In een Klokko-reclame worden geen racefietsen getest, maar de wielrenners zelf.