Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 12 januari 2018

Een nieuw seizoen De Buitendienst!

Iedereen op afvaldieet!

 

............................................
Still Iedereen op afvaldieet!
Na weken strijden weten onze presentatoren het zeker, die afvalberg MOET krimpen! Maar met z'n vieren redden ze het niet, ze hebben de hulp van ons allemaal nodig. Per persoon produceren we 500 kilo afval per jaar. Veel te veel, het hele land moet op afval-dieet. Want met een paar goede tips vliegen de kilo's eraf! Welke culinaire hoogstandjes kunnen we bijvoorbeeld nog uit ons afval redden? Doe ook mee en ga met De Buitendienst op afvaldieet!
pijl Bekijk hier de aflevering online
............................................
Nienke Nienke's afvaldieet!
Bij de Buitendienst proberen we iedereen op afvaldieet te krijgen. Doe je ook mee? Volg voor inspiratie en tips de vlog 'Nienke's afvaldieet' hier.
pijl Nienke's afvaldieet!
............................................
Prijsvraag Prijsvraag: afvaldieet
De presentatoren zijn het er over eens: er moet minder afval komen. Zij zijn daarom op afvaldieet gegaan. Doe jij mee? Laat het ons weten in de prijsvraag!
pijl Doe mee aan de prijsvraag
............................................
Hoe ruim je ruimteafval op? Hoe ruim je ruimteafval op?
Je ziet het niet, maar in de ruimte zweven miljoenen stukken ruimtepuin rond. Kapotte satellieten maar ook afval van ruimtemissies. Bij de ESA in Noordwijk werken ze aan een oplossing voor dit ruimtepuin.
pijl Bekijk de clip
............................................
Kun je iets bouwen zonder afval? Kun je iets bouwen zonder afval te maken?
Nienke en Kiefer gaan de strijd aan tegen afval in de afvalrace! De opdracht van vandaag is het bouwen van een caviahuis zonder dat ze er afval bij maken. De vraag is: kun je eigenlijk iets bouwen zonder dat je er afval mee maakt?
pijl Kun je iets bouwen zonder afval te maken?
 
Twitter Instagram