Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 7 januari 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief van Het Klokhuis!

Om te beginnen natuurlijk de allerbeste wensen voor 2018!
            
De ene wedstrijd uit, de ander in!
minihuis-wedstrijd
 
Tot vannacht 23.59 uur is het mogelijk je animatiefilmpje in te sturen en mee te doen aan de animatie-wedstrijd. Mocht dat je écht niet meer lukken, we hebben natuurlijk ook een nieuwe wedstrijd! De minihuis-wedstrijd is hier. Wat je nodig hebt, hoe je dat doet en een compleet stappenplan vind je allemaal in de Studio. Succes!
            
Hoe maken ze worstenbroodjes?
hoe-maken-ze-worstenbroodjes
 
Hoe worden worstenbroodjes, de typische gehaktbroodjes uit Brabant, eigelijk gemaakt? Eva nam een kijkje in de worstenbroodjesfabriek!
Grappig weetje over het worstenbroodje trouwens: in 2016 is het Brabants worstenbroodje opgenomen door UNESCO in de lijst van immaterieel erfgoed!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 8 januari - Het Kantoor 216
Ben, Wouter en Timo leren dat ze heel ouderwets denken over jongens en meisjes. Wie is de sterkste man van Nederland? En hoe maken ze fruithagel?

Dinsdag 9 januari - Veearts
Wat doet een veearts precies? Sosha loopt een dagje mee en kijkt tussendoor op de universiteit hoe studenten Dierengeneeskunde leren een koe te opereren. En dan wordt ze opgeroepen door de veearts, om te helpen bij de geboorte van lammetjes! Dat een veearts een spannend beroep heeft, weten ook de rappers van Dos Hermanos.

Woensdag 10 januari - Locatietheater
Vis a Vis is een theatergezelschap dat voorstellingen op locatie in de open lucht maakt, met veel spectaculaire effecten, vuurwerk en live muziek. Pascal gaat kijken bij dit bijzondere locatietheater om uit te zoeken hoe hun voorstelling in elkaar zit. Zo is het podium een gigantische bak met water! De Dat-kan-toch-anders-man was er 2500 jaar geleden bij toen theater uitgevonden werd.

Donderdag 11 januari - Wonen op Mars
Mars lijkt van alle planeten in de buurt het meest op de aarde. Waarom zou je op Mars willen wonen en wat heb je daar allemaal voor nodig? En hoe kom je aan eten? Pascal bezoekt Wieger Wamelink, die experimenten doet met het kweken van groente op Marsgrond.

Vrijdag 12 januari - Achtbaan
Achtbanen, wie houdt er niet van! Razendsnel door loopings en kurkentrekkers racen. Hoe maak je een achtbaan die én supertof is én veilig? Pascal gaat op bezoek bij een van de grootste achtbaanfabrieken van de wereld om daar achter te komen. Zoon Muis wil graag in de achtbaan, maar dat vindt zijn moeder geen goed idee.
            
Wowowowowowdashoog!
wow-pagina
 
Een nieuw jaar en natuurlijk nieuwe wows op onze site. Omdat we in 2018 natuurlijk tot nieuwe hoogtes willen klimmen is het thema van deze week alles wat met hoogte te maken heeft. Met een filmpje wat totáál niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees en wat je ook écht niet moet proberen na te doen. Een filmpje van mensen die van grote hoogte duiken. En een filmpje van een knaagdier dat graag door een kamer vliegt. Veel kijkplezier!