Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 23 januari 2018

De Nationale Voorleesdagen beginnen morgen!

Het beste kinderboekennieuws speciaal voor jou! - Online versie
Nieuwsbrief BoekStart: Stem en win!
 Stem NU op één van deze vijf top-babyboekjes en win een jaar lang boekjes voor je kindje!
Vanaf NU kan IEDEREEN stemmen op hun favoriet uit de shortlist van de BABYBOEKJE VAN HET JAAR-verkiezing. Iedere stemmer maakt dit jaar kans op een bijzondere prijs t.w.v. +/- 600 euro: ontvang een jaar al onze maandelijkse boekentips voor je baby, peuter of kleuter in je brievenbus!
Lees verder
 Nieuw in 2018: de voorlees-app!
Heb jij onze nieuwe BoekStartapp al op je telefoon? Hij staat boordenvol video's en informatie over voorlezen. Ook kan je jouw voorleesfoto's nu wel heel makkelijk delen: tag ze met #mijnVoorleesMoment op Insta en win één van de genomineerde babyboekjes tijdens De Nationale Voorleesdagen. 
Lees verder
 
 Ben jij ook zo benieuwd naar de genomineerde boekjes?
"Beestje waar ben je?" van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius. "Piep piep met Fiep" van Fiep Westendorp. Het contrastboekje "Hallo Baby!" van Veltman Uitgevers. "Mijn schuifboekje. De boerderij" van Nathalie Choux. En "Dierentuin" van Lisa Jones & Edward Underwood zijn genomineerd voor Het Babyboekje van het jaar 2018. Dat bepaalde de jury onder voorzitterschap van kinderpsycholoog Tischa Neve. Lees er alles over op onze site.
Lees verder
 De Nationale Voorleesdagen 2018
Morgen - op 24 januari - beginnen De Nationale Voorleesdagen met het voorleesontbijt. In het hele land wordt er dan voorgelezen door bekende én onbekende Nederlanders uit “Ssst! De tijger slaapt”, het Prentenboek van het Jaar, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. 
Lees verder
 (Ook) peuters houden van boeken
Lezen met peuters, hoe doe je dat? Lees alles hierover in onze nieuwe folder. Je krijgt praktische voorleestips, handig bij een peuter die het liefst alles zelf wil doen. Verder krijg je antwoord op vragen als: – kan ik steeds hetzelfde boek voorlezen of ook een ander boek? – wat is het beste voorleesmoment? – waar bewaar ik de boeken ...
Lees verder
 
 Een gloednieuwe "BoekStart voor jou!"
Ook deze maand hebben we weer de leukste boekentips en het meest spetterende kinderboekennieuws voor je verzameld. Kinderapps in de spotlights! Een Verre Reis en De kleine walvis vind je in de nieuwe uitgave van BoekStart. (Voor)lezen maar! 
Lees verder
      

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar onderwijsinnederland@gmail.com. Klik hier om uw voorkeuren te beheren of om uzelf uit te schrijven.

© 2017 Stichting Lezen - www.boekstart.nl
Verzorgd door MailingLijst