Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 26 januari 2018

De Buitendienst danst het Zwanenmeer

Wees de zwaan!

 

............................................
Stem hier! Stem op De Buitendienst!
We zijn genomineerd voor een Zapp-award! We kunnen winnen in de categorie 'Beste Zapp-programma' en daarnaast zijn de presentatoren ook nog eens genomineerd voor 'Beste Presentator'! Ga dus snel naar de Zapp-awards-website en stem op ons!
pijl Stem op ons!
............................................
Wees een zwaan Wees een zwaan!
Kiefer en Nienke moeten auditie doen... voor het Zwanenmeer! Om de rol als danser te krijgen, moeten ze zich helemaal inleven in de zwaan. Ze willen een zwaan zijn! Tussen de zwanen gaan ze op zoek naar hun innerlijke zwaan. Waar leeft deze grote watervogel? Hoe sterk is de zwaan en is 'ie echt zo romantisch als we denken? En lukt het onze dansende helden om de auditie te rocken?
pijl Bekijk hier de aflevering online
............................................
Aflevering 3 Nienke's afvaldieet - aflevering 3!
Bij de Buitendienst proberen we natuurlijk íédereen op afvaldieet te krijgen. Doe jij ook al mee? Volg voor inspiratie en tips de vlog 'Nienke's afvaldieet'. Deze week kookt ze voor haar oma, en dat probeert ze natuurlijk te doen zónder al te veel afval te creëren. Of het haar lukt zie je in aflevering 3.
pijl Nienke's afvaldieet - aflevering 3!
............................................
Prijsvraag Prijsvraag: zwanen
Wist je dat zwanen soms heel oud kunnen worden, maar hoe oud? Weet jij het juiste antwoord? Doe mee en win een superleuke prijs van De Buitendienst!
pijl Doe mee aan de prijsvraag
............................................
Natuurlijk/onnatuurlijk Natuurlijk/onnatuurlijk
Nienke is natuurlijk heel druk met haar afvaldieet, in dit filmpje kan je zien waarom het zo belangrijk is om er op te letten dat er niet te veel afval in de wereld komt. Want in de natuur broeden zwanen op een nest van takjes, maar in de stad bouwen ze hun nest van plastic en ander afval. Is dat nog wel natuurlijk?
pijl Bekijk de clip
............................................
Hoe word je ziek? Hoe word je ziek?
Welke rotzak zorgt er elke winter voor dat we de griep krijgen? Nienke en Kiefer onderzochten in De Buitendienst de boosdoeners: virussen. Hoe verspreidt zo'n virus zich en hoe word jij er dan ziek van?
pijl Hoe word je ziek?
 
Twitter Instagram