Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 4 december 2017

Universiteit van Amsterdam: Psychologie-promovendus wint Education Hackathon 2017

Psychologie-promovendus wint Education Hackathon 2017
David Maij, promovendus Sociale Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft afgelopen weekend de Education Hackathon 2017 gewonnen. Tijdens het 30 uur durende nonstop-evenement aan de Nijmeegse Radboud Universiteit ontwikkelde Maij samen met zijn team een applicatie die goede leergewoonten bij scholieren en studenten bevordert, en ervoor zorgt dat ze minder worden afgeleid door bijvoorbeeld social media.
Lees verder

ERC Consolidator Grants voor UvA-onderzoeker en AMC-er
UvA-onderzoeker Esther Peeren en AMC-er Charles Agyemang ontvangen de prestigieuze Consolidator Grant van de European Research Council (ERC). Deze persoonsgebonden subsidie bedraagt per project ongeveer 2 miljoen euro.
Lees verder

Medewerkers universiteiten gaan telewerken tijdens #WOinactie
Medewerkers van verschillende Nederlandse universiteiten vragen op dinsdag 5 december de Tweede Kamer om meer te investeren in het wetenschappelijk onderwijs en in het behoud van de verwevenheid met het wetenschappelijk onderzoek. Onderdeel van deze actie is het aanbieden van de petitie 'Er moet meer geld naar wetenschappelijk onderwijs'.
Lees verder