Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 4 december 2017

Universiteit Twente: Nieuwe medicijn-afgevende stents veelbelovend

Nieuwe medicijn-afgevende stents veelbelovend
Nieuwe-generatie stents met medicatie tegen bloedvatvernauwing doen het goed. Voor de meeste patiënten blijken ze veilig en efficiënt, op zowel korte als lange termijn. In toekomstig stentonderzoek kan de focus komen te liggen op patiënten met een hoog risico of met complexe laesies. Dat stelt Liefke van der Heijden, cardioloog in opleiding aan Medisch Spectrum Twente. Op woensdag 6 december promoveert zij aan de faculteit Behavioural, Management & Social Studies (BMS) van de Universiteit Twente op het proefschrift Second-generation drug-eluting stents and beyond.
Lees verder

Door mens gemaakte materialen komen tot leven
Nathalie Katsonis ontwikkelt slimme materialen die door vormverandering complexe bewegingen kunnen genereren. Hierbij laat ze zich inspireren door bewegingen die essentiële functies van het leven mogelijk maken, zoals groei, celdeling en lichtgedreven beweging. Op 30 november spreekt ze haar intreerede uit, en juist deze week heeft zij ook een grote 'Consolidator Grant' in de wacht gesleept van de European Research Council.
Lees verder

UT onderzoek verkent positieve zorg bij lichamelijke aandoeningen
In Nederland hebben ruim acht miljoen mensen chronische lichamelijke aandoeningen. En dit aantal neemt gestaag toe.
Lees verder

Expert ontwikkelt baanbrekende oplossing voor problemen bij business schools
"Strategische keuzes getuigen zelden van wijsheid, voor het eerst laat ik zien hoe het wel moet." Op 22 december a.s. verdedigt Roeland van Straten (45) een ongebruikelijk proefschrift waarin hij een gedetailleerd antwoord geeft op de vraag: Hoe moet je strategisch denken? Zijn antwoord is een model dat nauwkeurig beschrijft hoe men verleden en heden op een integrale manier kan analyseren én wanneer die kennis leidt tot 'strategisch wijsheid', ongeacht welk bedrijf.
Lees verder