Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 22 december 2017

Universiteit Twente: Het jaar 2017 in vogelvlucht

Het jaar 2017 in vogelvlucht
2017, een jaar vol mooie hoogtepunten voor de Universiteit Twente: onderzoekers met baanbrekend onderzoek, initiatiefrijke studenten die hun ondernemende ambities verwezenlijken en zo kunnen we nog veel meer. We hebben een jaaroverzicht gemaakt op basis van de meest gelezen nieuwsitems.
Lees verder

Meer grip op asfalt
Hoe kun je het leggen van asfalt data-gestuurd maken om de aanleg te optimaliseren en voorspellingen te doen over de levensduur? Een nieuw-aangelegde weg op de UT-campus krijgt ingebouwde glasvezel sensoren voor metingen tijdens de aanleg en het gebruik van de weg. Het is een Living Smart Campus project geleid door Seirgei Miller van de faculteit Engineering Technology.
Lees verder

Laserschoen voorkomt blokkade bij Parkinson
'Freezing of gait', benen die volledig blokkeren tijdens het lopen, is een invaliderend gevolg van de ziekte van Parkinson. Een schoen met daarop een laser die een lijn op de vloer projecteert in het ritme van de voetstappen, maakt dat patiënten tóch doorlopen. Ze hebben er veel baat bij, blijkt nu uit onderzoek van de Universiteit Twente en het Radboudumc dat op 20 december verschijnt in Neurology, het wetenschappelijke tijdschrift van de American Academy of Neurology.
Lees verder

ERC Proof of Concept voor project van Sarthak Misra
Voor zijn nieuwe project INSPIRE waarbij flexibele naalden ingezet worden bij ablatie ontvangt UT-professor Sarthak Misra een ERC Proof of Concept. Deze financiering van 150.000 euro voor 18 maanden wordt alleen beschikbaar gesteld aan onderzoekers die eerder een ERC-award kregen. INSPIRE is een samenwerking tussen klinische en industriële partijen. De bedoeling van de ERC Proof of Concept is dat het onderzoek omgezet wordt in een commerciële of maatschappelijke waardevolle propositie.
Lees verder