Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 7 december 2017

Universiteit Twente: Afsprakenplanning in kankerzorg verkort wachttijd en verlaagt werkdruk

Afsprakenplanning in kankerzorg verkort wachttijd en verlaagt werkdruk
In Nederland zijn er voor verschillende typen kanker prima zorgtrajecten ontwikkeld. Alleen kunnen patiënten die zorg niet ten volle ontvangen wanneer ze onnodig op hun behandeling moeten wachten. Deze wachttijd is echter sterk te verkorten door multidisciplinaire afsprakenplanning. Dat stelt Gréanne Leeftink, verbonden aan het onderzoeksinstituut CHOIR van de Universiteit Twente. Op vrijdag 15 december promoveert zij aan de faculteit Behavioural, Management en Social Studies op haar proefschrift: Why Wait? – Organizing integrated processes in cancer care.
Lees verder

UT heeft de hoogste impact van Nederland en is opnieuw de meest ondernemende universiteit
Op 7 december 2017 is de Universiteit Twente voor de derde keer uitgeroepen tot de meest ondernemende universiteit van Nederland. Tevens is de UT de universiteit met de hoogste impact van Nederland. Dit blijkt uit de optelsom van de uitkomsten uit vier categorieën. Hoe ondernemend is de universiteit, hoe sterk is de samenwerking met de praktijk, hoe goed is de communicatie via de publieke media en hoe betrokken is de universiteit in het maatschappelijk debat. Op alle vlakken behaalde de Universiteit Twente gemiddeld de hoogste score en heeft daarmee – gemeten per onderzoeker – de hoogste impact van Nederland.
Lees verder

E-health toepassingen: black box voor patiënt en zorgverlener
ICT in de zorg: ondanks de vele potentiële voordelen, blijft het daadwerkelijke gebruik door zowel patiënten als zorgverleners vaak nog achter. Dat stelt Floor Sieverink – op donderdag 14 december promoveert ze aan de faculteit Behavioural, Management & Social Sciences van de Universiteit Twente op het proefschrift Opening the Black Box of eHealth.
Lees verder

ECIU en UT partners in Europees project TEFCE
Het European Consortium of Innovative Universities (ECIU) en de Universiteit Twente gaan werken aan 'community engagement' van het hoger onderwijs, samen met partners in Europa. Dit project wordt gefinancierd vanuit het EU-programma Erasmus+, dat onderwijs, training, jeugd en sport ondersteunt.
Lees verder