Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 6 december 2017

Universiteit Twente: 4TU geeft impuls aan Nationale Wetenschapsagenda

4TU geeft impuls aan Nationale Wetenschapsagenda
De vier technische universiteiten (TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Wageningen University & Research), verenigd in de 4TU.Federatie, geven een impuls van 19 miljoen euro (voor de periode 2018-2021) aan voor Nederland essentiƫle wetenschapsgebieden. Ons land staat aan de vooravond van enorme maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De vier TU's maken zich sterk om antwoorden te vinden op deze vraagstukken.
Lees verder

'Smart Enschede' als magneet voor talent
De gemeente Enschede, Universiteit Twente, hogeschool Saxion, AKI ArtEZ en ROC van Twente intensiveren hun samenwerking met een agenda gericht op het aantrekken, boeien en binden van talent. De agenda met als titel Smart Enschede bevat activiteiten die bijdragen aan een slimmere stad die aantrekkelijk(er) is voor talentvolle ondernemers, studenten en inwoners. Op 5 december bekrachtigden de partners deze unieke samenwerking met handtekeningen onder een convenant.
Lees verder

Drie MKB's en UT ontwikkelen extreem gevoelig platform voor eiwit- en virusdetectie
MKB-ondernemingen Lead Pharma, LioniX en Surfix ontwikkelen samen met de Universiteit Twente een biologisch detectieplatform dat een tot wel honderd keer hogere gevoeligheid heeft dan bestaande technieken. De partijen gaan het platform inzetten voor onder meer het screenen van kandidaat-medicijnen en om een zeer selectieve virusdetector te ontwikkelen.
Lees verder

Pim Fij Directeur Dienst Campus & Huisvesting Universiteit Twente
Het College van Bestuur heeft Pim Fij per 1 januari benoemd als directeur van de dienst campus & huisvesting.
Lees verder