Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 8 december 2017

Technische Universiteit Delft: Twee Delftse onderzoekers als researchers-in-residence aan de slag in Koninklijke Bibl...

Twee Delftse onderzoekers als researchers-in-residence aan de slag in Koninklijke Bibliotheek
Antoine Peris (Bouwkunde) en Cynthia Liem (Informatica) zijn de nieuwe researchers-in-residence bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Zij zullen in 2018, samen met het Digital Humanities-team van de KB, zes maanden onderzoek doen naar respectievelijk de beeldvorming van steden in de media en het traceren van verwijzingen naar muziekstukken in gedigitaliseerde kranten.
Lees verder

Extra hitte in Nederlandse steden goed te verminderen door reflecterende daken
Aanpassing van de kleur van dakpannen kan helpen om extreme temperaturen in Nederlandse steden aanzienlijk te reduceren. Dat stelt Leyre Echevarría Icaza, die op vrijdag 8 december aan de TU Delft promoveert op dit onderwerp.
Lees verder

13 december 2017: Uittreerede Abdelkader Benali aan de TU Delft
Met de Uittreerede op woensdagavond 13 december 2017 sluit schrijver en programmamaker Abdelkader Benali zijn termijn als Cultural Professor aan de TU Delft af. Bij de Uittreerede presenteert Benali met de studenten van zijn masterclass verhalen, constructies en ideeën voor 'het ideale plein'.
Lees verder

Supergoedkoop naar 3D-echo
Een plastic dopje waarin her en der gaatjes zijn geprikt. Met deze ogenschijnlijk simpele aanpassing kunnen hoge kwaliteit 3D-echo's worden gemaakt, voor veel minder geld. Wetenschappers van het Erasmus MC en de TU Delft publiceren hierover in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances van vrijdag 8 december.
Lees verder