Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 4 december 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Toekenningen Data Science-projecten 2017

Toekenningen Data Science-projecten 2017

Een commissie bestaande uit experts van Digital Humanities, Data Science & Systems Complexity (DSSC), het eScience Center en vertegenwoordigers van het CIT heeft in het kader van de call for proposals voor data science 2017 zes projecten gehonoreerd.

Lees verder

Douwe Jan Elzinga: 'Er voltrekt zich een stille bestuurlijke revolutie. Ik vind het een vrij ernstig probleem'

Het kabinet Rutte III zet de polder in de hoogste versnelling. De komende jaren worden tientallen akkoorden, deals en convenanten gesloten over de meest uiteenlopende maatschappelijke thema's. Is hier sprake van bestuurlijke innovatie of juist van politieke armoede, omdat ze er in Den Haag zelf niet uitkomen? Staatsrechtgeleerde Douwe Jan Elzinga in het Financieele Dagblad: 'Ik vind het een vrij ernstig probleem. Waar is de democratische controle?' (Registratie vereist)

Lees verder

Dr. Mando Rachovitsa wint Docent van het Jaar-verkiezing 2017

Op dinsdag 28 november vond de jaarlijkse facultaire Docent van het Jaar-verkiezing 2017 plaats.

Lees verder

Strip over dialectonderzoek Martijn Wieling

Een strip maken over je onderzoek. Dat doet lang niet elke wetenschapper. Taalonderzoeker Martijn Wieling van de afdeling Informatiekunde koos er wel voor. Wieling doet met een articulograaf onderzoek naar tongbewegingen bij dialectsprekers. Met de strip over zijn onderzoek kan hij op een andere manier over zijn werk vertellen en een andere doelgroep bereiken.

Lees verder