Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 6 december 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Henry Prakken: 'Een computer kan nog lang geen echte juridische en sociale afwegingen ma...

Henry Prakken: 'Een computer kan nog lang geen echte juridische en sociale afwegingen maken'

Online zoeken in gerechtelijke uitspraken, zelflerende computers die patronen berekenen - technologie zal de rechtspraak de komende jaren diepgaand veranderen. Gaan robots binnenkort op de stoel van de rechter zitten? Nee. Voor het nemen van de uiteindelijke beslissingen blijven mensen nodig. Hoogleraar rechtsinformatica en juridische argumentatie Henry Prakken denkt niet dat autonoom beslissende robots ooit op de stoel van de rechter zullen plaatsnemen, zo zegt hij in Trouw.

Lees verder

Meet our Interdisciplinary PhD students - Part 1: Vincent Leeuwenburgh

Meet our PhD students: Vincent Leeuwenburgh

Lees verder

Naar een nieuw verzekeringsproduct voor de voetbalsport

Arvin Kolder, docent en onderzoeker aan de RUG, tevens advocaat bij PUNT Letselschade Advocaten te Groningen, pleit in een aankomende publicatie in het tijdschrift Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S) voor een verbetering van de positie van voetballers die letselschade lijden door een ernstige blessure.

Lees verder

Martijn Wieling: A comic strip about dialect research

Klokhuis Wetenschapsprijs 2017: Vote for Nanna!

Lees verder