Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 13 december 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen

Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen

Sinds 6 december zijn datasets van onderzoek(ers) gerelateerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zichtbaar via de RUG onderzoeksdatabase.

Lees verder

Nieuw in UGP: Groningen Journal of International Law

Het Groningen Journal of International Law (GroJIL) is opgericht in 2012 en is een not-for-profit, open-access, digitaal tijdschrift. Het tijdschrift wordt gerund door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, onder supervisie van een adviesraad van academici.

Lees verder

Samenwerking tussen KVI-CART en NOVA/Kapteyn Instituut voor ALMA succesvol!

Bij het Kapteyn Instituut zijn de afgelopen 14 jaar twee van de tien ontvanger types voor het ALMA (almaobservatory.org) project ontwikkeld en geproduceerd: Band 5 en Band 9, 75 stuks van elk type. Deze ontvangers zijn gevoelig voor sub-mm straling, ofwel THz straling.
Band 9 is in 2011 uitgeleverd en de ontvangers doen het goed. Intussen heeft de NOVA/Kapteyn groep gewerkt aan een verbeterde versie ervan. Voor de uitwerking van deze idee├źn in 3D-CAD is contact gezocht met constructeurs van de afdeling werktuigbouwkunde van KVI-CART.

Lees verder

Van schaarste en conflict naar welvaart en overvloed – Bob Fennis helpt consumenten gezondere keuzes te maken in snel veranderend Litouwen

Hoe werkt het verleden door in keuzes die je nu als consument maakt? En op welke manier zijn consumenten onbewust aan te zetten tot gezondere keuzes? Hoogleraar Consumentengedrag Bob Fennis onderzoekt die twee vragen de komende jaren in een boeiende omgeving: Litouwen, dat veranderde van een land met schaarste, conflicten en spanningen naar een maatschappij met overvloed en veel keuzevrijheid.

Lees verder