Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 12 december 2017

Nieuwsbrief Stichting School & Veiligheid, december 2017

wit


December 2017

balk
logo SSV

Zilveren weken

"De invloed van de vorige les is soms goed merkbaar. Is daar iets gebeurd dan kan dat jouw les volledig op zijn kop zetten.", aldus leraar van het jaar, Didy Pijpker (vo). In haar blog en dat van po-collega Tjeerd van den Elsen leest u hoe zij omgaan met groepsdynamiek, een actueel thema na de kerstvakantie. De Zilveren Weken, de twee weken na de kerstvakantie, bieden kans om weer een frisse start te maken met de groep en om de sfeer voor de rest van het jaar te bepalen. Lees de blogs, tips en meer informatie.

  po, vo, mbo 

 

Seks op school
Scholen veiliger door meer aandacht voor seks

Het realiseren van sociale veiligheid op school kan niet zonder werk te maken van seksuele integriteit. Met de publicatie Seks op school. Werken aan seksuele integriteit in het onderwijs wil Stichting School & Veiligheid het onderwijs inspireren en motiveren om in actie te komen. De urgentie om hier stappen in te zetten blijkt uit de recente getuigenissen die door #MeToo naar boven komen.

info label po, vo, mbo

 

 

De psychologie in het vertrouwenswerk
Conferentie voor vertrouwenspersonen

Heeft u een vertrouwensfunctie in het mbo? Kom dan naar de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen op 18 januari. Dit jaar over Psychologie in het vertrouwenswerk. Gastspreker psycholoog dr. Andreas Wismeijer doet een boekje open over de psychologische mechanismen van geheimhouding. De workshops bieden u oefenmomenten om psychologische aspecten te ontdekken die op u en uw werk van invloed zijn. Spijker uw kennis bij, oefen vaardigheden en wissel ervaringen uit met collega’s!

info label mbo

 

 

Nieuwe privacywetgeving
Wat betekent dat voor u?

Er zijn nieuwe, Europese regels voor de privacy: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 wordt hierop ook gehandhaafd en krijgt iedereen in Europa hiermee te maken, dus ook scholen. Wat betekent deze AVG? En wat kunt u op uw onderwijsinstellingen nu al doen om goed voorbereid te zijn? Wij zetten het voor u op een rijtje.

info label po, vo, mbo

 

 

Grenzen aan gedrag
Verslag conferentie vertrouwenspersonen vo

De belangstelling voor de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen uit het voortgezet onderwijs was enorm. Meer dan tweehonderd mensen kwamen naar Amersfoort. Het thema was Grenzen aan gedrag. Gedrag van medewerkers wel te verstaan. Lees in de impressie van de dag waardoor deelnemers geïnspireerd raakten en energie kregen.

info label vo

 

 

Interactief lespakket Wij zijn LIT
Pesten aanpakken

Om pesten aan te pakken lanceerde KRO-NCRV tijdens de opening van de Week Tegen Pesten 2017 de online game: Wij zijn LIT. Stichting Kikid ontwikkelde een kant en klaar interactief lespakket bij deze game voor het voortgezet onderwijs. Het bevat toegankelijke werkvormen, afgewisseld met fragmenten uit de game die op smartphones of het digibord in de klas worden gespeeld. Het lespakket is bij Stichting Kikid te bestellen.

info label vo

 

 

Fijne feestdagen
En een goed 2018

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een goed 2018 met veel geluk, gezondheid en een sociaal veilige school. Met onze activiteiten zullen wij u en uw school ook in 2018 weer ondersteunen en inspireren.
 

lijn
Agenda uitgelicht

 

De psychologie in het vertrouwenswerk
18 januari 2018
Het thema van de jaarlijks conferentie speciaal voor vertrouwenspersonen in het middelbaar beroepsonderwijs is: De psychologie in het vertrouwenswerk. Op deze dag vergaart u kennis, oefent u met de praktijk en kunt u ervaringen uitwisselen met collega's.

infolabel mbo

 

Vierdaagse training voor vertrouwenspersonen
26, 27 maart en 9, 10 april 2018
Deze gecertificeerde vierdaagse intensieve training biedt u als vertrouwenspersoon een 'stevige basis' om het vertrouwenswerk op school professioneel uit te voeren.

infolabel po, vo, mbo

 

Met Alle Respect
4 april 2018
School & Veiligheid organiseert op 4 april 2018 de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect!: Begrenzen én Uitnodigen. Twee belangrijke vaardigheden die hand in hand gaan als het gaat om sociale veiligheid.

infolabel po, vo

meer agenda

lijnHelpdesk

week-tegen-pesten-logo
post
In verband met de kerstvakantie is de helpdesk van Stichting School & Veiligheid bereikbaar tot vrijdag 22 december 16.00 uur. Daarna zijn we twee weken gesloten. 
Vanaf maandag 8 januari 2018 kunt u weer bij ons terecht voor informatie en advies rond sociale schoolveiligheid: 030 - 285 66 16 (schooldagen 9.00-16.00 uur) of  helpdesk@schoolenveiligheid.nl

nieuwsbrief

Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.

twitter twitter pestweb logofacebook