Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 12 december 2017

LKCA: Leer leerlingen goed naar kunst te kijken

Leer leerlingen goed naar kunst te kijken
De gemiddelde bezoeker van een museum bekijkt een kunstwerk niet langer dan negen seconden. Wat zou er gebeuren als je langer kijkt? Door samen in de klas naar kunst te kijken, bereid je jouw leerlingen ongemerkt voor op de toekomst. Lees het betoog van Yotka Kroeze en Jobbe Holtes.
Lees verder

Mijn advies aan Ingrid van Engelshoven: zorg voor kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren
Wat heeft de Nederlander nodig om cultureel actief te kunnen zijn? Sanne Scholten adviseert de minister van OCW om lastige maar fundamentele vragen niet uit de weg te gaan. Waarom subsidiƫren we de ene cultuurdiscipline heel zwaar, en de andere niet?
Lees verder

Zet vrijwilligers vandaag in het zonnetje
Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag - jaarlijks op 7 december - worden landelijk vrijwilligers in de spotlights gezet. Regionaal en lokaal worden vrijwilligers gehuldigd of onderscheiden. Ook in kunst & cultuur zijn veel vrijwilligers actief. Behalve in musea met name in de amateurkunst- en...
Lees verder

Impressie Methodenproeverij Muziek
Een impressie van deze dag van Music+Academy waar wij als LKCA ook nauw bij betrokken zijn geweest, onder andere vanwege de lancering van de Handleiding Zing'es.
Lees verder

Spek het Gemeentefonds beste minister
De cultuurverschillen tussen hoger- en lageropgeleiden zijn bijkans onoverbrugbaar geworden, weet Bastiaan Vinkenburg. Daar ligt volgens hem een belangrijke taak voor Ingrid van Engelshoven.
Lees verder

Meld je aan voor de Onderzoeksconferentie 2018
Geef smaak aan onze Onderzoeksconferentie Cultuureducatie & Cultuurparticipatie 2018 op 5 februari in Amersfoort. Meld je aan!
Lees verder