Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 10 december 2017

Klokhuis-nieuws voor lezer!

Routeplanners, moedervlekken en alles over kleur en wat dat met je mood doet.
            
De koning in 3D!
koning-in-3d
 
Eindelijk komt de waarheid over onze koning naar buiten. Onze Willem-Alexander is - net als Beatrix, Maxima, zijn dochters en de rest van de koninklijke familie - een 3D-animatie. Bekijk het filmpje om erachter te komen hoe het precies zit met ons koningshuis.
            
Animatiewedstrijd!
animatiewedstrijd
 
Net als Yana kan jij ook een supermooi stop-motion animatiefilmpje maken. In de Studio kan je leren hoe je dit doet. Vergeet niet je filmpje in te sturen voor de wedstrijd. Je kan een handgemaakt Klokhuis-kist winnen, waar je je knutselspullen mooi in op kan bergen (of iets anders natuurlijk). Succes met het maken van je animatie!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis!

11 december - Het Kantoor 210 
Ben krijgt eindelijk zijn eigen straat! Verder zie je hoe een routeplanner werkt en hoe wilgen worden geknot.

12 december - Moedervlekken
Wat zijn moedervlekken precies? En waarom kan het ene huidtype beter tegen de zon dan de ander? Pascal gaat langs bij huidarts Marcel om hier meer over te weten te komen. Cowboy Leroy Bisonfoot vermomt zich met een moedervlek.

13 december - Kaas
Pascal blijkt een echte kaaskop te zijn wanneer hij zich verdiept in het maken van kaas. In de kaasfabriek van Lutjewinkel volgt hij de stappen van het maken van kaas. Bert en Joke weten genoeg over kaas om er een Quizzz over te doen.

14 december - Fietsfabriek
Nederland is het enige land ter wereld waar er meer fietsen dan mensen zijn. Sosha neemt je mee in de productie van fietsen. In een dramascène moeten niet alleen fietsen worden getest, ook wielrenners.

15 december - Kleur
Waarom is een rood t-shirt in rood licht rood, en in blauw en groen licht zwart? Wat doet kleur met onze gevoelens? En zijn zwart en wit ook kleuren? Nienke zoekt het uit! In Varkentje Rund is Greetje niet blij met de kleur van haar auto.
            
Wow!
wow
 
Op onze Wow!-pagina vind je het lekkerste van het internet. Vanaf nu vind je op deze plek in de nieuwsbrief elke week leuke filmpjes, toffe apps en meer dingen die je gezien moet hebben!

Deze week: een stel hele goede snowboarders, iemand die fantastische stunts uitvoert op een trampoline en magie met zout!