Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 22 december 2017

Kijk lezer, nieuw nieuws van het Klokhuis!

NTR - Het Klokhuis | Nieuwsbrief Het is bijna kerst en dat betekent lekker eten en alvast vuurwerk inslaan voor oud en nieuw!
            
We zitten deze week wat eerder in je mailbox!
animatie-wedstrijd
 
We hebben met deze nieuwsbrief rekening gehouden met de - naderende - kerstdagen. Omdat wij ook wel weten dat je niet in je mailbox zit te loeren als je ook naar de kerstboom kan kijken, sturen we hem nu vast. Met bakken vol kerstfilmpjes, kerstwow's, kerstuitzendingen en een wedstrijd om aan te werken tíjdens kerst. Want vergeet de animatie-wedstrijd niet, er ligt een mooie prijs klaar! Iedereen van Het Klokhuis wenst je een fijne (witte?) kerst!
            
Jaaa, bijna kerst!
kerst-pagina
 
Het is écht bijna kerst. Bij Het Klokhuis zijn we laaiend enthousiast over alle lichtjes en liedjes en alles wat met kerst te maken heeft. Dus daarom hebben we alles wat met kerst te maken heeft verzameld op onze kerst-pagina, zoals het filmpje: waarom nemen mensen een kerstboom in huis? Op deze pagina kom je helemaal in de kerststemming. Veel plezier en fijne kerst natuurlijk!
            
Weekoverzicht

Komende week in Het Klokhuis!

25 december - Het Kantoor 199 
Terwijl Leonoor, Ben, Timo en Wouter zich voorbereiden op kerst, krijgen ze bezoek van hun moeders. Waar komen de kerstbomen vandaan? En waarom worden vrouwen ouder dan mannen?

26 december - Wild zwijn
Eva gaat met boswachter Laurens wilde zwijnen spotten op de Veluwe. Dat is niet gemakkelijk. Wat kun je beter wel en niet doen? En op welke sporen moet je letten? De Ober serveert een wildmenu.

27 december - Smaak
Waarom koppelen we sinds de oertijd al bittere smaken aan giftig eten? En zure smaken aan iets dat nog niet rijp is? Nienke onderzoekt de vijf smaken: zuur, zoet, bitter, zout en umami in een 3-sterren restaurant.

28 december - Zuidpool

Bart gaat naar de Zuidpool! Hij laat zien dat de opwarming van de aarde daar duidelijk zichtbaar is. Bart gaat mee op expeditie met een Nederlandse bioloog die het dieren- en plantenleven op Antarctica onderzoekt. Een unieke ervaring!

29 december - Vuurwerk
Hoe ontstaat een harde knal? Hoe komt er kleur in vuurwerk? En hoe kan vuurwerk zo hoog komen? Nienke zoekt het allemaal uit in een lab en gaat kijken bij een vuurwerkshow. Wesley en Rodney hebben een oplossing voor honden die bang zijn voor vuurwerk.

            
Wowowowowowowowowowowowkerst!
wow-pagina
 
Woooow, mind is blówn. We zijn er weer met nieuwe wows! Kerst-wows om precies te zijn. Een huis met spectaculaire lichtjes, tips om je cadeau's in te pakken én een pop-up kerstkaart die je zelf kan maken voor de juf, je ouders, je oma of voor je beste vriendin.