Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 13 december 2017

HU: Virtual Reality en YouTubers op open dag Hogeschool Utrecht

Virtual Reality en YouTubers op open dag Hogeschool Utrecht
Ruim 4.300 studiekiezers hebben zich laten informeren over de verschillende bacheloropleidingen die Hogeschool Utrecht in huis heeft op de open dag van zaterdag 5 november. Daarnaast konden ze een speciaal programma over de technologie van de toekomst bijwonen met YouTuber Sophie Milzink. Maar dat was nog niet alles: met een Virtual Reality-bril beleefden bezoekers een dag uit het studentenleven en YouTuber Défano Holwijn interviewde scholieren over technologie en hun toekomstplannen.
Lees verder

Nederlandstalige toolkit 'Gezond Ouder Worden' gelanceerd
De toolkit ‘Gezond Ouder Worden’ is donderdag 3 november gelanceerd in wooncomplex De Dame in het Utrechtse Zuilen. De toolkit is resultaat van een samenwerking van Hogeschool Utrecht (HU) met studenten, ouderen en (internationale) partners uit het werkveld.
Lees verder

Lectoraat helpt studenten persoonlijke professionele keuzes te maken
“Er is meer aandacht nodig voor de normatieve dimensie van professionalisering binnen de beroepsopleidingen”, zo stelde lector Cok Bakker tijdens het symposium ‘Complexity in Education: From Horror to Passion’, op 11 november.
Lees verder

Opnieuw miljoen euro voor U Create
Het Centre of Expertise Creative Industrie (U Create) van de HU krijgt een goede beoordeling van de Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek (ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Economische Zaken). Ook het komend jaar kan het een miljoen euro tegemoetzien.
Lees verder