Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 13 december 2017

HU: Project internationale samenwerking wint VN-prijs

Project internationale samenwerking wint VN-prijs
Een jaar of vijftien terug stond HU-docent Paul Jaspers mede aan de wieg van de Global Enterprise Experience (GEE), waarin studenten uit verschillende landen samen een bedrijf starten. Sinds afgelopen jaar doen HU-studenten weer mee. Op 29 november neemt de GEE-projectleider een prestigieuze prijs in ontvangst bij de Verenigde Naties in New York.
Lees verder

Opening Fieldlab: 3D print- en beeldtechniek voor gepersonaliseerde zorg
Op donderdag 30 november werd het Fieldlab 3DMedical officieel geopend, het eerste Fieldlab voor 3D-printen voor de medische sector in Nederland. De publiek-private-samenwerking bewerkstelligt een drastische verbetering in de patiëntenzorg op maat. Hogeschool Utrecht is partner in het Fieldlab.
Lees verder

HU steunt pilot schuldhulpverlening Alphen aan den Rijn
De gemeente Alphen aan den Rijn start 1 december met een pilot Mobility Mentoring, een methode die mensen met schulden steunt in hun ontwikkeling naar een economisch zelfredzaam leven. Een onderzoeksteam vanuit Hogeschool Utrecht en Platform31 bekijkt wat deze dienstverlening oplevert voor inwoners van Alphen aan den Rijn â€" en voor de gemeente.
Lees verder

StudentsInc en ProtoSpace stimuleren design thinking van studenten
StudentsInc begeleidt ondernemende studenten, ProtoSpace… eigenlijk ook, maar vanuit een andere invalshoek. Onlangs bezochten studenten in de Pressure Cooker van StudentsInc ProtoSpace. Jedidjah Faber: “Wij zijn aan het onderzoeken hoe we onze activiteiten meer met elkaar kunnen verbinden en kunnen samenwerken. Dit bezoek is daar een mooie uitkomst van.”
Lees verder