Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 13 december 2017

HU: HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.
Lees verder

Wichert Duyvendak benoemd tot directeur OO&S bij Hogeschool Utrecht
Het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht benoemt Wichert Duyvendak tot directeur van Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S). Wichert volgt met ingang van 1 januari 2018 Dick de Wolff op, die deze rol tijdelijk heeft vervuld. Op dit moment is Wichert directeur van zowel het Instituut Theo Thijssen (ITT) als het Seminarium voor Orthopedagogiek (SVO). Deze positie wordt vanaf 1 januari 2018 tijdelijk waargenomen door Pieter Cornelissen, naast zijn rol als programmadirecteur Onderwijsinnovatie (OI).
Lees verder

Studenten onderzoeken middelen tegen 'smartphone zombies' op de Uithof
Sinds half november zijn drie groepen studenten bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Lees verder

De Week van het Nachtkastje - "Ik wil iets betekenen voor mijn eiland"
Tijdens de Week van het Nachtkastje ontwikkelden studenten van de minor Co-design van Hogeschool Utrecht ideeƃ«n die maar op hun nachtkastjes bleven liggen. Zo maakte Zulayma Susebeek een prototype van een skateboard van afvalmateriaal: karton en plastic flessen.
Lees verder