Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 13 december 2017

HU: HU-docenten leiden vluchtelingen in Kenia op

HU-docenten leiden vluchtelingen in Kenia op
Docenten van Hogeschool Utrecht zijn zes dagen in het vluchtelingenkamp in Kakuma, Kenia, om middelbare schooldocenten op te leiden. Daarna worden de leraren in opleiding nog een half jaar op afstand begeleid. Inge Blauw, programmamanager onderwijsinnovatie: “We hebben veel ervaring met en zijn goed in blended lesgeven. Ik vind het onze maatschappelijke plicht om dat breed in te zetten.”
Lees verder

Mediation naast strafzaken landelijk ingevoerd
Mediation tijdens het strafrechtproces wordt toch landelijk ingevoerd. Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie, besloot eerder om vanaf 1 november jl. de pilot mediaton naast strafzaken stop te zetten. Maar op 8 december nam de Tweede Kamer een amendement aan om deze vorm van mediation juist uit te breiden. Marion Uitslag, onderzoeker en docent bij de post-hbo-opleiding Mediation van Hogeschool Utrecht: “Het is belangrijk voor mensen dat ze persoonlijk betrokken zijn bij de uitkomst van hun conflict.”
Lees verder

Bewegingslab Hogeschool Utrecht geopend
Op 13 december is het Bewegingslab Human Movement & Adaptation geopend bij het Instituut voor Bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. In het lab staat nieuwe apparatuur waarmee studenten, onderzoekers en docenten onderzoek doen naar hoe mensen met een ziekte of aandoening bewegen, en hoe dat de kwaliteit van leven beïnvloedt.
Lees verder

Ervaringsdeskundigen met licht verstandelijke beperking gaan studenten trainen
Dinsdag 20 december 2016 beklinken het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht (HU) en de LFB, belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking, hun samenwerking voor het komende jaar. Twee ervaringsdeskundige trainers gaan binnen de opleiding Social Work een jaar lang samen met docenten van de HU lessen verzorgen aan studenten en aan de slag als co-onderzoeker.
Lees verder