Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 1 december 2017

Hard gaan op afval!

 

............................................
Matthijs en Kiefer Aflevering: Hoe ga je hard op afval?
Hou je scheten niet meer in! Ook ons afval zit nog bomvol energie. Zonde om dat weg te gooien of door de wc spoelen. De presentatoren zoeken uit hoe je hard kunt gaan op afval. Kun je een race winnen door energie uit troep om te zetten in beweging? Kun je een auto laten rijden op poep? Of een accu opladen met etensresten? En wie gaat er uiteindelijk het hardst in de afvalrace van De Buitendienst?
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
Nienke en Yannick Prijsvraag: Energie
Stroom ontstaat door energie. Er zijn verschillende soorten stroom, bijvoorbeeld grijze stroom. Grijze stroom ontstaat uit gascentrales, kolencentrales en kernreactoren. Deze energie is niet goed voor het milieu! Hoe noem je de stroom die ontstaat uit wind, water en zonne-energie?
pijl Doe mee aan de prijsvraag
............................................
Afvalcontainer Hoe ziet een ondergrondse afvalcontainer eruit?
Wist je dat op steeds meer plekken in Nederland onder de vuilnisbak een complete container zit? Heel handig, want zo kan er veel afval worden opgeslagen. Hoe ziet zo'n ondergrondse afvalcontainer er precies uit?
pijl Bekijk de clip
............................................
Verpesten we de oceaan Youtube: Verpesten we de oceaan?
Matthijs en Yannick battelen tegen Nienke en Yannick tijdens de grote afvalrace. Ze moeten een vaartuig van plastic maken. Ze gaan plastic op het strand sprokkelen, maar komen er achter dat er eigenlijk een enórme plastic soep in de oceaan drijft.
pijl Verpesten we de oceaan?
 
Twitter Instagram