Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 3 december 2017

De Klokhuis Nieuwsbrief voor lezer!

NTR - Het Klokhuis | Nieuwsbrief Tompoezen zonder te knoeien, animaties maken en natuurlijk Sinterklaas!
            
Het Klokhuis viert Sinterklaas!
 
Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk? Dat hij oud is staat wel vast, maar hoe oud precies? Een team van onderzoekers vloog naar Spanje om het uit te zoeken. En hoe worden pepernoten precies gemaakt? En waarom is het paard van Sinterklaas eigenlijk wit? Het Klokhuis zocht het allemaal uit.
            
Het Klokhuis Backstage!
 
Deuren van wel 130 bedrijven gingen open tijdens de landelijke 'Klokhuis Backstage'-dag op zaterdag 11 november. Ruim 1200 kinderen hadden zich aangemeld om bij een bedrijf te gaan kijken in het kader van zelf ondernemen. Op deze dag hebben kinderen en hun ouders kunnen zien hoe het eraan toe gaat in een echt bedrijf.

Bekijk hier de reportage van de dag!

            
Stop-motion animatiewedstrijd
 
Yana maakt allerlei supermooie animaties en dat kun jij ook! Yana legt uit hoe je een animatie kunt maken. Kijk hier vast hoe je het doet en wat je ervoor nodig hebt. Vanaf woensdag kan je meedoen met de wedstrijd, maar je kan natuurlijk nu vast beginnen! Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen stop-motion animatie!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis!

4 december - Het Kantoor 209 
Wouter en Timo hebben last van doofheid en Ben neemt een sportschoolabonnement. Wat heeft de fitste te maken met survival of the fittest? En hoe eet je tompoezen zonder te knoeien?


5 december - Bloemenveiling
De grootste bloemenveiling ter wereld vind je in Nederland, in Aalsmeer! Eva gaat kijken bij een veiling en volgt het hele proces. Vrachtwagenchauffeuse Shirley verrast haar collega met een boeketje.


6 december - Yana maakt
Bart bezoekt Yana (14) die zelf animaties maakt. Met klei maakt ze verhaaltjes over dieren. Samen maken ze een filmpje en geven ze tips hoe je zelf aan de slag kunt. Varkentje Rund is niet blij met hoe hij wordt geanimeerd. Hij krijgt nog maar 1 beeldje per seconde in plaats van 24.


7 december - Vrachtwagenchauffeur
Je bent veel onderweg en hebt veel vrijheid, je ziet verschillende plaatsen en je kunt iedere avond eten in een restaurant. Stef vindt het beroep van vrachtwagenchauffeur geweldig. Hij neemt Sosha een dagje mee om dit te ervaren.


8 december - Baanwielrennen
Pascal kijkt mee bij Elis Ligtlee, Olympisch Kampioen baanwielrennen. Dat lijkt misschien makkelijk, maar de baan is superstijl! Varkentje Rund laat zien dat baanwielrennen een heel extreme sport kan zijn.