Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 29 december 2017

Alvast een gelukkig nieuwjaars-nieuwsbrief van Het Klokhuis!

Op naar een gelukkig, mooi, fantastisch leuk 2018!
            
Alweer de laatste van dit jaar
nieuwjaarspagina
 
Wat is het voorbij gevlogen he? Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar, maar gelukkig zien we elkaar volgend jaar gewoon weer. Het was een jaar vol hilarische sketches en interessante onderwerpen. Je kan ze natuurlijk allemaal terugkijken op hetklokhuis.nl. Wil je in de nieuwjaar-stemming komen kan dat ook, daar hebben we deze nieuwjaars-pagina voor.

Een super fijn, gelukkig, mooi nieuwjaar, heel veel liefs van Het Klokhuis!
            
Alle tijd voor een animatiewedstrijd
studio-animatiewedstrijd
 
Het is vakantie en dat betekent veel meer vrije tijd en natuurlijk langer opblijven. En dat betekent dan weer meer tijd voor een animatiewedstrijd! Hij loopt nog 9 dagen, dus snel aan de slag, want voor je het weet is het alweer 7 januari! Als het af is kan je je filmpje uiteraard uploaden in de studio en dan maak je ook nog kans op die mooie handgemaakte Klokhuis-kist. Als dat geen mooi begin van 2018 is, weten wij het ook niet meer!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 1 januari - Het Kantoor 215
Ben regelt een optreden van zanger Edje de Nol. Maar de rest van de redactie vindt hem vreselijk. Hoe worden worstenbroodjes gemaakt? En waarom hebben Amsterdammers en Rotterdammers een hekel aan elkaar?

Dinsdag 2 januari - Karina maakt
Hoe maakt Karina Schaapman haar prachtige muizenhuizen? Pascal leert van Karina hoe je van een kartonnen doos en papier-maché verschillende kamers kunt maken. Hij gaat helemaal los. Karina laat zien hoe je van de meest simpele wegwerpartikelen miniatuurmeubels kunt maken. Een televisie van een luciferdoosje bijvoorbeeld! Varkentje Rund bouwt een mini- huisje voor Leo de Vlieg.

Woensdag 3 januari - Weerbericht
Hoe voorspellen we het weer? Pascal neemt een kijkje achter de schermen bij weerman Peter Kuipers Munneke, die iedere dag het weer voorspelt. En hij checkt de satellieten bij de bron van alle weerpraatjes: het KNMI! In de Klokko reclame zie je hoe je zelf op een weerman kan lijken.

Donderdag 4 januari - Goud recyclen
Wist je dat er goud zit in je mobieltje? Van honderden mobiele telefoons zou je een gouden ring kunnen maken. Maar voordat je goud in je handen hebt, is er nog een hele weg te gaan. Sosha volgt het proces en komt erachter dat als je goud smelt er alleen nog maar poeder over blijft.

Vrijdag 5 januari - Lasershow
Hoe wordt een lasershow gemaakt? Op grote muziekfestivals wordt er alles aan gedaan om de muziek goed te laten klinken, maar ook de lichtshow met lasers is heel belangrijk. Muziek en laser moeten namelijk precies met elkaar kloppen. Sosha gaat kijken hoe dat werkt bij dancefeest Mysteryland.
            
Woooooooow, mooi vuurwerk!
wow-pagina
 
Het is natuurlijk prachtig, vuurwerk, maar doe er wel voorzichtig mee. Voor wie het wel mooi vind, maar er liever niet bij in de buurt komt - en anders trouwens ook - kijk deze fantastische vuurwerk-filmpjes. Dit is vuurwerk zoals je het nog nooit hebt gezien. Er is zelfs een filmpje van een vuurwerkshow die is opgenomen met een drone. Vanuit die hoek heb je vuurwerk nog nooit gezien. Bekijk het hier, op onze Wow-pagina!