Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 8 december 2017

Afval is goud!

 

............................................
Afvalrace: hoe word je rijk van afval? Afvalrace: hoe word je rijk van afval?
Die 'troep' die je dagelijks in de prullenbak gooit is veel meer waard dan je denkt! We gooien niet alleen schaarse grondstoffen weg, ook een hoop geld. Deze week gaan de presentatoren de strijd aan wie er het rijkst kan worden van afval. Van graaien in de elektronica bak tot het herontdekken van de gastank, zie hoe ver onze presentoren gaan om de race te winnen.
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
Prijsvraag afvalcontainer Prijsvraag: afvalcontainer
Om afval scheiden makkelijker te maken zijn er verschillende afvalcontainers gemaakt met ieder een eigen kleur. Dit zorgt ervoor dat mensen makkelijk kunnen zien in welke bak ze hun afval moeten doen! Welke kleur heeft de afvalcontainer voor papier?
pijl Doe mee aan de prijsvraag
............................................
Vuilniszakken Hoe worden vuilniszakken gemaakt?
Vuilniszakken worden gemaakt van polyethyleen, dat zijn plastic korreltjes gemaakt van aardolie. De korreltjes worden eerst gesmolten tot een elastische brij. Maar hoe worden er uiteindelijk vuilniszakken van gemaakt?
pijl Bekijk de clip
............................................
Thumbnail Kun je een auto laten rijden op poep?
Een auto kan op van alles rijden. Op benzine en op stroom bijvoorbeeld. Maar kan je een auto ook laten rijden op poep? Bekijk het hier!
pijl Kun je een auto laten rijden op poep?
............................................
Website De Buitendienst Uitzending gemist Schooltv App
 
Twitter Instagram