Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 15 november 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Hoogleraar Dierecologie Nico van Straalen neemt afscheid

Hoogleraar Dierecologie Nico van Straalen neemt afscheid
Op vrijdag 10 november houdt Nico van Straalen zijn afscheidsrede 'De naakte aap als model voor de evolutie'; deze is in het Engels. Hiermee komt een eind aan zijn diverse en lange carrière bij de VU.
Lees verder

Veel geweld in de psychiatrie maar weinig aangiften bij politie
Meer dan andere beroepsgroepen hebben hulpverleners in de psychiatrie te maken met fysiek geweld, soms met ernstige gevolgen. Tegelijkertijd is er juist in deze sector onduidelijkheid over hoe dit geweld afgehandeld moet worden en in welke gevallen een strafrechtelijke reactie op zijn plaats is. Dit blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

Twee nieuwe VU-leden De Jonge Akademie: Barbora Hola en Hanneke Hulst
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen kiest elk jaar tien nieuwe, talentvolle onderzoekers voor De Jonge Akademie. De VU levert dit jaar twee talenten: criminoloog Barbora Hola en hersenwetenschapper Hanneke Hulst.
Lees verder

Waardering VU-bacherloropleidingen weer hoger
In de nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2018 krijgen de VU-bacheloropleidingen Biologie, Aardwetenschappen, Philisophy, Politics, Economics (PPE), Econometrie en Operationele Research, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur het kwaliteitszegel 'Topopleiding'.
Lees verder