Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 7 november 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Flinke groei aantal nieuwe VU-studenten

Flinke groei aantal nieuwe VU-studenten
Het aantal studenten dat begonnen is aan een opleiding aan de VU is dit jaar flink gegroeid.
Lees verder

School shooters zijn geen einzelgänger met psychische problemen
Het beeld dat 'school shooters' einzelgänger zijn, gepest worden en een psychiatrische geschiedenis hebben klopt statistisch niet. Zij ervaren een existentiële crisis en vinden geen oplossing in religie of filosofie met als gevolg dat zij een eigen realiteit of persoonlijke religie creëren. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Birgit Pfeifer die de autobiografische teksten, zoals manifesten en afscheidsbrieven, van deze jongens analyseerde.
Lees verder

VU-wetenschapper Younes Saramifar krijgt Peter Baehr Prijs 2017
Sociaal-cultureel antropoloog Younes Saramifar heeft de Peter Baehr Prijs 2017 gewonnen. Zijn voorstel voor een promotieonderzoek naar een etnische groep die werd verdreven uit Irak oogstte lof van de jury. De prijs, een geldbedrag van tienduizend euro, stelt de winnaar in staat om zijn promotieonderzoek uit te voeren.
Lees verder

Topwetenschapper benoemd tot URC-hoogleraar bij VUmc
De Vrije Universiteit Amsterdam benoemt per 1 januari 2018 bewegingswetenschapper Evert Verhagen tot hoogleraar Epidemiologie van sport, bewegen en gezondheid' op de University Research Chair. Met dit programma erkent de VU uitmuntende wetenschappers als aankomend leiders in hun vakgebied. Zij worden geselecteerd vanwege hun excellentie en potentie voor de toekomst. De nieuwe hoogleraar is verbonden aan het VUmc.
Lees verder