Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 8 november 2017

Universiteit van Amsterdam: Trouwen voor Allah. Persoonlijke verhalen van bekeerlingen

Trouwen voor Allah. Persoonlijke verhalen van bekeerlingen
Antropoloog Vanessa Vroon-Najem komt met een nieuwe tentoonstelling en documentaire over bekering tot de islam. Veel mensen kunnen zich er niks bij voorstellen. Waarom zou iemand zich bekeren tot een geloof dat in Nederland zoveel negatieve associaties oproept?
Lees verder

AUV-alumnusprijs 2017 voor project mondgezondheid in township
Alice Grasveld is met haar project Healthy Teeth Challenge winnaar van de AUV-alumnusprijs 2017. De prijs voor jonge UvA-alumni die een bijzondere bijdrage leveren aan de maatschappij werd tijdens de jaarlijkse ledendag van de alumnivereniging uitgereikt door collegevoorzitter Geert ten Dam.
Lees verder

Eredoctoraten UvA voor Barbara Partee en Nora Volkow
De Universiteit van Amsterdam kent eredoctoraten toe aan prof. dr. Barbara Partee, wereldwijd invloedrijk taalkundige en taalfilosoof, en prof. dr. Nora Volkow, internationaal erkend expert op het terrein van verslavingsonderzoek. Partee ontvangt het eredoctoraat vanwege de cruciale rol die zij heeft gespeeld in de ontwikkeling van de formele semantiek van natuurlijke taal. Volkow wordt onderscheiden voor haar grensverleggende hersenonderzoek dat leidde tot het inzicht dat verslaving een behandelbare hersenziekte is. De eredoctoraten worden uitgereikt tijdens de Dies Natalis van de UvA op maandag 8 januari 2018.
Lees verder