Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 30 november 2017

Universiteit van Amsterdam: Stem voor een nieuw keuzevak in UvA’s Create a Course Challenge

Stem voor een nieuw keuzevak in UvA's Create a Course Challenge
32 inzendingen kreeg het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) voor de tweede editie 'Create a Course Challenge' en jij kunt nu stemmen op 1 van de 10 genomineerden.
Lees verder

IJsberenblogs bewijzen gapend gat tussen feiten en meningen in klimaatdiscussie
Klimaatdiscussies op sociale media hebben veel invloed. Een internationaal onderzoeksteam - onder leiding van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en met onder anderen UvA-onderzoeker Peter Roessingh - bewijst in BioScience dat klimaatblogs over iconische ijsberen en zeeijs in twee aparte groepen uiteenvallen. Hierbij matcht de mening van ontkenners van klimaatverandering niet met de door hen aangehaalde wetenschappelijke feiten. Iets waar veel argeloze lezers zich niet van bewust zijn.
Lees verder

Handel en wandel in Leithon
Archeologen van de Universiteit van Amsterdam presenteren in het rapport 'Nieuw licht op Leithon' de resultaten van de opgraving in Leiderdorp van een woonplaats uit circa 600-850 na Chr. De huizen lagen aan de oever van een riviertje. Het onderzoek is in 2013 uitgevoerd in het kader van de nieuwbouw naast het tennispark De Munnik en werd gefinancierd door de gemeente Leiderdorp en het Rijk. Alleen de terreindelen waar woningen zouden komen, zijn opgegraven. Het overige deel is als park in de nieuwe wijk ingepast en wordt een archeologisch rijksmonument. Met name de ruim 200.000 vondsten die als afval in het riviertje zijn gegooid vertellen verhalen van deze plek.
Lees verder