Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 10 november 2017

Universiteit Twente: Floris van den Brink nu ook 'Simon Stevin Gezel'

Floris van den Brink nu ook 'Simon Stevin Gezel'
Kort nadat hij de 'I.M. Kolthoff prijs' voor analytische chemie won, is dr.ir. Floris van den Brink nu ook 'Simon Stevin Gezel 2017'. Het publiek van innovatiecongres TEKNOWLOGY 2017 koos hem tot winnaar.
Lees verder

UT en partners krijgen award voor grootste 3D-geprinte scheepsschroef ter wereld
Vorige week werden door het blad Computable de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland voor de 12e keer toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Binnen de categorie 'ICT-project van het Jaar in het MKB' wint het project waarin de grootste 3D-geprinte scheepsschroef ter wereld is gerealiseerd. Deze enorme scheepschroef is het resultaat van een samenwerking tussen RAMLAB, scheepsbouwer Damen, IBM, Universiteit Twente en Delft.
Lees verder

Elektronica en fotonica op één chip
Elektronica en licht gaan niet goed samen op een chip, in het standaard productieproces. Toch is promovendus Satadal Dutta van de Universiteit Twente erin geslaagd, een lichtverbinding te leggen in het hart van een chip. Bijvoorbeeld om twee circuitgedeeltes met elkaar te laten communiceren of elektronica te koppelen aan fotonica.
Lees verder

Gamen voor studiepunten
Hoorcolleges, zelfstudie, practica, werkgroepen,… het zijn de meer bekende studievormen. Deze week waren echter, als onderdeel van het curriculum, zo'n tachtig masterstudenten aan het gamen. Geen simpele schiet- of avonturenspelletjes, maar een serious game, waarmee studenten in groepsverband, aan de slag gingen met asset management.
Lees verder