Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 7 november 2017

Science Guide: Taal is meer dan een instrument

Taal is meer dan een instrument
Voor jonge afgestudeerden is het van belang dat zij het Engels goed beheersen, toch plaatst Avans-voorzitter Paul Rüpp kanttekeningen bij de verengelsing van het hoger onderwijs. "Het Nederlands is een deel van onze cultuur en identiteit." Rüpp pleit er daarom voor dat de gehanteerde onderwijstaal Nederlands is tenzij.
Lees verder

Taalontwikkeling meer dan spelling en grammatica
Er wordt veel geklaagd over het taalgebruik van studenten in het hoger onderwijs. Ze zouden niet goed kunnen schrijven en ook over hun gesproken taal zijn vaak klachten. Wat is precies het probleem en hoe valt het op te lossen?
Lees verder

Bussemaker bij afscheid blij met alle docenten actiegroepen
Jet Bussemaker en Sander Dekker zijn uitgezwaaid. Hoewel Bussemaker trots is op de behaalde resultaten zaten er ook keerzijden aan haar ministerschap. "Het gelijke kansen dossier is heel ingewikkeld geweest, daar zal ik niet omheen draaien als minister van sociaaldemocratische huize."
Lees verder