Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 8 november 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Rechtenstudent uit Groningen maakt kans op 75.000 euro met zorginnovatie

Rechtenstudent uit Groningen maakt kans op 75.000 euro met zorginnovatie

De Groningse startup IVWear strijdt mee om de Medische Inspirator Prijs van ZonMw.

Lees verder

Rechtenstudent uit Groningen maakt kans op 75.000 euro met zorginnovatie

De Groningse startup IVWear strijdt samen met prof. Bart Verkerke van het UMCG mee om de Medische Inspirator Prijs van ZonMw.

Lees verder

UMCG gaat darmflora van 10.000 Lifelines-deelnemers onderzoeken

Een onderzoeksgroep onder leiding van hoogleraren Cisca Wijmenga (Genetica) en Rinse Weersma (Maag-darm-leverziekten) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat de darmflora onderzoeken van 10.000 LifeLines-deelnemers met behulp van zogenaamde metagenomische analyses. Zij werken in dit project '10K Metagenoom Project' samen met de firma Novogene. In dit project worden via ontlastingsmonsters de darmbacteri├źn van 10.000 LifeLines-deelnemers geanalyseerd  om de rol van darmflora op gezondheid en preventie van ziekten nader te onderzoeken.

Lees verder

Hoe werkt het recht in Nederland? Rijksuniversiteit Groningen biedt gratis online cursus

Op maandag 20 november 2017 start de Rijksuniversiteit Groningen voor de vierde keer met de online cursus 'Inleiding Nederlands recht'. Met deze gratis cursus laat de Faculteit Rechtsgeleerdheid iedereen die daarin ge├»nteresseerd is – zowel (toekomstig) student als professional – kennismaken met het recht.

Lees verder