Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 10 november 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Wilbert Kolkman: 'Erfenis leidt steeds vaker tot rechtzaak en familiebreuk'

Wilbert Kolkman: 'Erfenis leidt steeds vaker tot rechtzaak en familiebreuk'

Als familieleden het contact met elkaar verbreken, is dat in de helft van de gevallen vanwege ruzie over geld, vaak een erfenis. Het aantal conflicten over nalatenschappen blijft toenemen. Hoogleraar familievermogensrecht Wilbert Kolkman deed in 2016 onderzoek naar de ontwikkeling van het aantal rechtzaken die over erfrecht gingen en stelde een sterke toename vast tussen 2010 en 2015. 'De welvaart is toegenomen, dus er is nu meer geld gemoeid met erfenissen', zegt hij in De Volkskrant (registratie vereist).

Lees verder

Klimaattop Noord in de Energy Academy

De Klimaattop Noord is een initiatief van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en New Energy Coalition. Het is een opvolging van de Nationale Klimaattop uit 2016, waar belangrijke afspraken werden gemaakt over het mondiaal en nationaal terugdringen van CO2-uitstoot.

Lees verder

Verbouwing Beursgebouw voor Campus Fryslân door Bouwgroep Dijkstra Draisma

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft aan Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward de opdracht gegund om het nieuwe faculteitsgebouw voor Campus Fryslân te verbouwen. Het voormalig Beursgebouw in Leeuwarden is onlangs aangekocht door de Groningse universiteit en biedt op termijn plek aan zo'n 1.000 studenten en medewerkers van Campus Fryslân.

Lees verder

Eindeloos dromen over moleculen

Leren bank, kamerplant en een lichtgevende wereldbol – de Noorderlicht Fotogalerie werd op maandag 6 november tijdelijk omgetoverd tot huiskamer. In deze intieme setting spraken Nobelprijswinnaar Ben Feringa en hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie Vincent Icke voor én met het publiek over de wisselwerking tussen kunst en wetenschap. Het gesprek vond plaats in het kader van de 24e editie van de Noorderlicht Fotomanifestatie: 'NUCLEUS – de verbeelding van wetenschap'. De Fotomanifestatie is tot 26 november 2017 op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen te zien.

Lees verder